smått&gott

Mellis… eller ja, tips på bra mellanmål

Har jag nämnt för er att jag inte alls gillar ordet ”mellis”? Det är någonting som är så provocerade med det ordet. Vet inte varför. Kanske beror på att jag inte är allt för förtjust i att göra ord för barn. Men det är inte ordet jag ska prata om nu. Utan jag har ett tips till alla er om ett superbra mellanmål. Först till varför det här ens har kommit upp i min vardag. 

Jag är konstant hungrig och det har varit värre nu den senaste veckan. Äter frukost, åker till jobbet och är direkt hungrig. Vrålhungrig vid lunch. Två timmar senare lika hungrig igen och sen måste jag äta så fort jag kommer hem och då gärna mycket. Men jag blir aldrig mätt. Så nu har jag börjat äta hela tiden istället. Och jag har blivit piggare, mindre huvudvärk och allmänt trevligare.

mina nya matvanor,


Frukost: Tar något litet så jag klarar mig till jobbet
Mellanmål: En smoothie som jag gör på morgonen och tar med mig till jobbet
Lunch: Något gottigt som ofta sambon lagar dagen innan
Mellanmål: Det jag ska visa er snart… stay tuned!
Kvällsmat/Middag: Något mindre eller en liten portion av det som kommer bli morgondagens lunch

Mellanmål

jättebra tips på mellanmål,


Blanda keso, äpplen och mandlar.

Alltså kan det bli enklare? Och kan det bli godare? Ja, det kanske det kan bli. Men det mättar magen och är absolut mycket bättre än att gå runt och leta efter något ätbart och bara hitta kakor. Brukar inte köpa de färdiga keso och saker i pga aldrig tyckt om keso och finns inte laktosfria (eller?). Men nu har jag börjat gilla keso så det är bra. Så nu har jag en kesoburk på jobbet tillsammans med en påse mandlar och tar med mig äpplen på morgonen. Det fungerar så bra! Men också att det fungerar att ha på jobbet. Vill liksom inte ställa mig och laga något. Men att hacka ett äpplen i mindre delar tar ju cirka två sekunder. Bra!

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *