Filmer

Lucka 9: Fira jul med Netflix del 2

SOM ALLA ANDRA julfilmer inom denna cheesy-romantiska-filmkategorin är det svårt att sätta betyg. Har nog blivit snällare med betyg i det senaste (kanske i sann julanda). Det är svårt att jämföra dem med andra filmer för de är inga bra filmer i jämförelse med ’riktigt’ film. Okej, detta är också riktiga filmer, men ja ni kanske förstår ändå. Så det jag vill ha sagt är att ni får ta betyget med en nypa salt.

A Cinderella Story: Christmas Wish

En tjej med musikerdrömmar jobbar som sjungande tomtenisse. Får hon uppleva sitt julmirakel eller kommer hennes fåfänga styvmamma och elaka styvsystrar att förstöra allt?

Jag är lite svag för dessa Cinderella Storys som finns. Har än så länge sett fyra stycken. Den bästa är klart Hilary Duffs. Denna är ändå lite juligt och det är nog det viktigaste. Alltid funderat på hur det är att bli rollsatt som en av styvsystrarna – det är ju aldrig en trevlig roll. Anyway, avskydde hur de satte autotune på allt. Hade kunnat chilla med den. Men hon var så söt med de tomtenisseöronen och peruken. Så söt!

★★

The Knight Before Christmas

Medeltida magi gör att en riddare från 1300-talet hamnar i nutidens Ohio, där han faller för en lärare som gett upp hoppet om kärleken.

En sådan superkliché utan dess like. En riddare åker i tiden och hamnar i en liten stad i Ohio där hans springer på en snäll lärare som ser det bästa i alla människor. Och hela staden är fylld av julen. Gör Vanessa Hudgens någon film under de resterande elva månaderna eller är det bara jul som gäller just nu? Helt ok film med tanke på vad det ändå är för slags film.

★★

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *