Lock Every Door
Böcker

Lock Every Door | Inga besökare, inte störa någon och lämna inte lägenheten

MÄNNISKOR SOM FÖRSVINNER och konstiga regler är den stora premissen i Lock Every Door. Jules Larson har haft ett par jobbiga dagar när hon både får sparken från jobbet och finner att hennes pojkvän har varit otrogen mot henne. Utan både jobb och boende söker hon sig till en annons om att vakta en lägenhet i det finaste och mytomspunna huset i New York. Det hon inte var beredd på var alla regler som kom med. Inga besökare, inte störa de andra hyresgästerna och inte vara ifrån lägenheten en enda natt.

Regler som en annan kanske skulle tycka är konstiga eller göra att man väljer att inte ta detta jobb. Fast det är ändå en jättebra möjlighet för Jules. Tre månader, mycket pengar, tak över huvudet utan att behöva sova på en kompis soffa och ha tid att leta nytt jobb. Med facit i handen var det kanske inte den bästa idén ändå.

Det jag gillade med Lock Every Door var att jag kände mig investerad i berättelsen. Vad som skulle hända, hur alla karaktärer inklusive Jules och de övriga hyresgästerna skulle hitta på. Under tidens gång hade jag olika teorier om vad som sker i byggnaden, varför och om saker och ting hänger ihop eller inte. Och jag hade oftast fel. Har inte riktigt släppt en idé och tror det kanske faktiskt stämmer men att vi lämnade det osagt i denna bok.

Nu i efterhand har jag läst vad folk inte gillade med boken för det är alltid intressant att se ett annat perspektiv. Folk verkar vara mindre glada i huvudkaraktären Jules och hennes mindre smarta beslut och handlingar hon gör. Jag har inga problem att hon hanterar situationen som hon gör. Om hon hade gjort det smarta, och lyssna på hennes vän, hade hon aldrig tagit jobbet. Ofta i skräckfilmer är det inte förövaren som är den smarta, utan huvudpersonen som är den mindre smarta med att gå ner i en källare, inte tända lampor osv. Det är bara så det är för att annars skulle ingenting ske. Och vem vet vad man själv skulle göra i samma situation.

Kan förstå varför man tycker denna är mindre bra, och kan även förstå varför man älskar denna bok. Har själv funderat på om det är en trea eller fyra. Men eftersom jag kände mig underhållen och faktiskt investerad i någon form av mysterium så blev det ändå en fyra.

Titel: Lock Every Door
Serie: –
Sidor: 384
Genre: Mystery, Thriller
Mitt betyg: ★★★★

Författare: Riley Sager
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Land: USA
Goodreads betyg: 3,97

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *