Böcker,  listor

En lista om böcker

böcker

Läser just nu 

Just nu läser jag Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien och har redan läst den två gånger men det var hundra år sedan sen. Så dags för att läsa om den igen!

Skulle vilja ha läst, typ igår?

Necronimicon av H.P. Lovecraft. Helt klart! Tillsammans med House of Leaves av Mark Z. Danielewski.

En bok som har påverkat dig?

På västfronten intet nytt som också är min absoluta favoritbok! Läs den om ni har möjlighet.

böcker

Hypad böcker eller inte?

Inte! Eller jag läser väldigt mycket hypade böcker såsom klassiker men varje gång jag plockar upp en hypad bok så blir jag alltid besviken. Kan bero på att de oftast också är YA-böcker…

Nuvarande serieförälskelse?

Läser väldigt sällan serier men däremot såg jag att tredje boken av The Passage nyligen kom ut på svenska och jag vill gärna läsa den på svenska då jag har läst alla andra. Så den kanske är nuvarande!

Hur stark är din självkontroll runt böcker?

Väldigt bra tills jag är inne i bokaffär eller ett bibliotek. Då är det väldigt svårt att hålla sig från att plocka på sig ett stort antal böcker. Men jag försöker i alla fall så gott det går.

Berättelse vs karaktärer?

Berättelse! Men båda är väldigt viktiga men berättelsen är viktigare. Det är sällan jag blir ”kär” i karaktärer om ni förstår vad jag menar. Många pratar om vissa karaktärer som nästan vänner, men jag bryr mig nästan bara om berättelsen.

böcker

Skulle du vilja skriva under pseudonym?

Nej, men jag skulle älska att vara författare! Under mitt egna namn.

Vill du gifta dig med din bokhylla?

Jag älskar den.. men nej, jag vill helst gifta mig med en person.

Blir du någon gång trött på att läsa?

Jag har tider i livet när jag knappt läser någonting. Så visst, ibland tröttnar jag. Men oftast kommer jag tillbaka starkare än någonsin.

Slumpmässigt bokminne?

När min mamma gav mig en bok, Barn 312, och sa läs den. Jag läste ut den på samma dag/kväll och grät mig igenom hela. Vill läsa om den, men är rädd att jag inte ska tycka om den nu igen.

böcker

Var får du dina böcker ifrån?

Mest Akademibokhandeln i stan. Är inte jättemycket för att köpa böcker på nätet. Eller bara om jag vet exakt vilken bok det är och varför jag vill läsa den. Men om jag ska köpa en bok lite slumpmässigt så är det alltid i en fysisk bokhandel.

Minst favoritgenre?

Deckare skulle jag säga. Vissa fungerar bra men den där typiska svenska deckar-stilen. Nej, det fungerar inte för mig.

Har du misshandlat en bok?

Skulle aldrig! Det är otroligt viktigt att ta hand om sina böcker. Nästan så de ska se olästa ut. Fast det är ändå något mysigt med böcker som är så lästa att de knappt klarar av mer.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *