Böcker

Fredagsfrågan | Hur hittade du din favoritbok?

Varje fredag kommer jag börja med att ställa en fråga till er. Skulle vara roligt att ha mer diskussion i kommentarsfältet och en perfekt plats att få lite tips. Frågorna kommer variera mellan böcker, filmer och tv-serier. 

Hur hittade du din favoritbok?

Har du en favoritbok? Vilken är den och hur hittade du den? Var det ett tips från någon eller bara en slumpmässig bok du köpte en gång?

Min favoritbok är som ni säkert vet På Västfronten Intet Nytt av Erich Maria Remarque. Har länge vetat om den boken då min mor tipsade mig om den först. Hon har alltid sagt åt mig att läsa vissa specifika böcker inklusive denna. Tänkte inte mer på det men när jag läste ur en ungdomsbok om en tjej som läste den hela tiden så blev jag nyfiken. Vad är detta för bok som författare gillar att slänga med? Så jag började på den.. men fastnade inte. Flera år senare bestämde jag mig för att plocka upp den. Jag hade snott den av min mor för jag tycker om omslaget och hade den mest som prydnad. Men jag läste den och fullkomligt blev förälskad. Glad att jag väntade med den och inte läste den när jag var yngre för då hade jag inte alls tyckt lika mycket om den.

5 kommentarer

 • Evelina

  Jag har så många favoritböcker, men en som rankar högt på listan är The Fault In Our Stars. Första gången jag hörde talas om den var nog på Booktube och då var jag lite nyfiken på den och till slut lånade jag den från biblioteket på engelska, trots att jag inte hade läst så mycket på det språket innan, och jag var fast.

  • karinsuniversum

   Också hittat så många bra böcker via Booktube! Väldigt bra ställe att finna inspiration på. Inte läst The Fault In Our Stars, men vill gärna göra det!

 • Jenny

  Mina favoritböcker är barn/ungdomsserien Spejarens Lärling av John Flanagan. Lite tvärt om det du berättar, jag är så himla glad att jag började läsa dem när jag var yngre för annars hade jag aldrig fortsatt läsa dem när jag blev äldre. Anledningen att jag började med serien var att jag fick den tredje delen i julklapp av min farmor ett år. Så fick jag låna de första delarna av en kompis och sedan var jag fast. Minns att vi under några år köpte varannan bok så vi kunde låna av varandra. Sedan slutade jag läsa när jag kände mig för gammal, men när jag började jobba och tjäna lite pengar köpte jag på mig alla nya delar som hade kommit ut och läste ikapp – bästa bokbeslutet någonsin kanske!

 • Lena

  Min favoritbok heter Elsewhere av Gabrielle Zevin eller Landet Annanstans på svenska och den hittade jag i en kartong som barn nästan tonåring och den är så bra! Köpte den på engelska för ett par år sedan när jag fann den och läste om. Fortfarande så speciell!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *