Filmer,  Serier

Das Boot kommer till SVT

Ni kanske vet om att jag älskar krigsfilmer. Den bästa är helt klart Das Boot från 1981. Ser den dock alldeles för sällan och det beror nog till störst del på grund av längden. 2 timmar och 29 minuter. Nu får den en fortsättning i form av en tv-serie.

Eller ja, inte nu. Det var ett bra tag sen jag läste nyheten för första gången. Och den kom i Tyskland i höstas. Men snart kommer den till Sverige i form av SVT. Den perfekta plattformen för denna typ av serie.

Som jag har förstått så kommer den ta vid precis där filmen slutade, och fortsätta med att visa andra världskriget från och med våren 1942. Då tyskarnas ubåtar är på framfart. Men vi kommer även få följa en parallell berättelse om motståndsrörelse på land.

Jag är både exalterad och orolig. Kan vi få en riktigt bra krigsserie? Men kan den också förstöra magin över originalet? Kommer självklart sitta bänkad för de åtta avsnitten som kommer. Jag bara håller mina tummar att det är så bra jag vill att det ska vara.

Das Boot har premiär den 16 mars på SVT både på SVTPlay och SVT1.

2 kommentarer

  • Mika

    Åh, tack för tipset! (…älskar också krigsfilmer). Vet inte vad det är men tycker SVT levererar när det gäller bra serier om man jfr. med Netflix och HBO som fortf. är bäst 🙂

    • karinsuniversum

      Vad kul att du kommer se den! Håller med att SVT har en bra standard på de serierna som de köper in. Men klart att HBO och Netflix har riktigt vassa serier. HBO är fortfarande min favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *