Filmer,  Serier

Årskrönika 2019: Alla de som lämnade oss

NÄR JAG TÄNKER tillbaka på 2019 tänker jag mycket på vilka som har lämnat oss. Då tänker jag främst på karaktärer som nu har försvunnit i och med att det har dött eller filmserier och/eller serier har lagts ner. Ett sorgligt år när man tänker efter. Och självklart en hel del andra saker. 

Kan en superhjältefilm med en kvinnlig hjälte bli en succé? Det var en stor fråga som ställdes när Captain Marvel kom ut på bio i mars. Det talades om att män vägrade att se den just på grund av detta. Det gick bra trots allt, och vi återsåg Captain Marvel efter drygt en månad när det var dags för sista filmen med Avengers – Endgame. Det blev ett stort avslut där den äldre generationen lämnade över stafettpinnen till de yngre. Sista filmen med Iron Man, Captain America och Black Widow. Eller ja, Black Widow kommer göra en Han Solo under 2020.

Förutom Avengers var det enda folk pratade om under våren Game of Thrones. Sista säsongen kom… och lämnade folk besvikna. Det talades om att fansen ville att de skulle gå tillbaka till sina studios, filma om, och komma igen. Gör om gör rätt. Ungefär som Sonic the Hedgehog som kom ut med en trailer i april och fick gå tillbaka in till ritbordet och göra om honom. Folk hade blivit riktigt upprörda, men fick som de ville och den nya trailern blev mycket mer uppskattad.

Sommaren och början på hösten kom med storfilmer som Once Upon a Time in Hollywood, Joker, den realistiska Lion King och en blå Will Smith i Aladdin. Och som nästan vanligt i slutet av året innan julen kom Star Wars. Den tredje och sista i nya trilogin som blev lika kluven som Last Jedi. Ännu en filmserie som nu har lämnat oss ännu en gång. Karaktärer som vi älskade är inte längre med oss. 

Precis innan jul sändes även de första tre delarna i crossovern av Arrowverse som fortsätter med kommande två avsnitt under 2020. Crossovern som betyder slutet för Arrow. Den som kom först och den som har stommen i hela Arrowverse. Hur kommer de andra serierna hantera den döden? Det får vi se under 2020. 

Döden fortsätter under 2020. Det är nog dags att säga hejdå helt till Black Widow, Daniel Craig kommer ut med sin sista James Bond-film och bröderna Dean och Sam Winchester säger hejdå efter femton säsonger. Det blir ett tufft år för alla oss fans. Men det blir nog också bra på andra sätt. 

Gott Nytt År och vi ses 2020!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *