Filmer

Filmrecension | Bridget Jones’s Baby

Bridget Jones's Baby

Titel: Bridget Jones’s Baby
Regissör: Sharon Maguire
Medverkande: Renée Zellweger, Colin Firth & Patrick Dempsey
Genre: Comedy & Romance
Längd: 2 tim 3 min
Premiär: 2016
Land: England

Handling,

Bridget’s focus on single life and her career is interrupted when she finds herself pregnant, but with one hitch … she can only be fifty percent sure of the identity of her baby’s father. / IMDb.com

Jag tycker,

Det har blivit väldigt mycket kring Bridget Jones nu. Jag vet, men nu är vi klara. För nu har jag också sett filmen. Filmen som jag har hört folk skrattade högt i biosalongerna. Men nja.. så rolig var den inte. Jag tror helt enkelt att medelålderns Bridget inte är lika rolig eller lika bra som hon är i hennes yngre dar. Det är inget jag kan vara sur på. Det bara är så.

Först och främst att de dödar Hugh Grant och slänger in en ny, Jack (Patrick Dempsey) in i smeten som motståndaren till Mr Darcy. Okej, Hugh Grant tyckte inte att manuset var tillräckligt bra för att vara med. Det är väl en godkänd anledningen. Men tror de hade kunnat lösa de på ett annat sätt. Men ja, sen tog de tillbaka det i slutscen. Onödigt. Plus, vi vet väl att hon aldrig någonsin skulle välja bort Mr Darcy så nya killen kunde nästan vara vem som helst. Det finns ju inget snack om saken att det skulle sluta på något annat sätt.

Men okej, den ger fortfarande det vi vill se. Det är Bridget. Det är väldigt brittisk humor. Det är hon som står mellan två män som vill ha henne. Det är i stort behov av en skämskudde större delen. Den gav också saker som vi inte vill se. Som hur extremt medelålders hon har blivit, och hur mycket de skämtar om det plus alla yngre människor. Bästa av allt? Emma Thompson.

★★½

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *