Serier

Beverly Hills 90210 | Säsong 10

Titel: Beverly Hills 90210
Medverkande: Jennie Garth, Ian Ziering, Brian Austin Green, Tori Spelling, Vincent Young, Vanessa Marcil, Lindsay Price & Daniel Cosgrove
Genre: Romance & Drama
År: 1990 – 2000
Network: Fox
Mitt betyg: ★★★

Sista säsongen av Beverly Hills 90210. Otroligt sorgligt, men också väldigt skönt. För även om jag gillar den så är det rätt skönt att lämna en serie som ändå har gått i tio säsonger. Från High School, genom College och in till arbetslivet. De har varit med om en hel del dramatiska ögonblick, både i tidigare säsongen och den här.

Vi lämnade säsong nio med att Kelly blev attackerad och våldtagen i en gränd. Hon lyckades skjuta honom när han en kväll kommer in i butiken. Det blir snabbt avskrivet som mord, då hon menade att hon försvarade sig. Men istället blir det en stor diskussion om vapnet. Varför hade Kelly en pistol, och vem fick hon den av? Såklart svaret är Dylan som är beredd på att göra vad som helst för henne. Allt ordnar i alla fall upp sig. Det är ett par känslosamma scener, och hela gänget samlas för att hjälpa Kelly ur situationen. Det är ändå rätt fint.

Den jag hade mest problem med denna säsong var Gina. Och hon försvann någonstans där i mitten. Men först självklart lite drama. Hon var bland annat riktigt irriterande. Skapade bråk mellan Dylan och David. För plötsligt var hon intresserad av David? Och han i henne? Hur hände det där. Ingen vet. Av en slump finner Donna ut att Gina inte är hennes kusin, utan hennes halvsyster. Då de har samma pappa. Snacka om skapa lite kaos med familjen. Speciellt när Donnas familj alltid har varit den duktiga (vad de själva tror i alla fall).

Steve fick sitt lyckliga slut äntligen! Han och Janet började säsongen lite struligt. Hon blev gravid och istället för att berätta det för honom blev hon istället osäker på deras relation. Kunde han vara den seriösa personen som hon behöver, eller skulle han för alltid vara barnslig? Efter ett antal frierier och dramatiska scener så avslutade de serien med ett barn, Madeline och att vara gifta. Väldigt fint! Däremot tycker jag att det var alldeles för lite fokus på Janet – sedan hon kom in i serien. Hade hoppats att hon skulle få mer fokus, och kanske en egen story. Men allt kretsade kring att hon var med Steve. Hade önskat mer. För känns som jag knappt lärde känna henne.

David och Donna blir äntligen man och hustru med varandra. Foto: Fox/Carin Baer
David och Donna blir äntligen man och hustru med varandra. Foto: Fox/Carin Baer

Det viktigaste var ju ändå att David och Donna hittade tillbaka till varandra. Älskar det. Och att de fick sitt lyckliga slut. Sista säsongen hade alltså två stycken bröllop. Hur fint? Gillar också att Andrea och Valerie kom tillbaka. Och Valerie var glad och sprallig snarare än ond och irriterande. Brandon skickade sina glada önskningar genom en video.. hur tråkigt? Men jaja, har en lämnat serien så har man.

Har ni sett Beverly Hills 90210? Och i så fall vad tycker ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *