vardag

Min födelsedag.

Idag är det min födelsedag. Jag har haft blandade känslor kring min födelsedag. Allt från pirret innan en vaknar upp till att avsky allt med min födelsedag. Varför skulle någon annan bry sig, liksom? Nu har jag börjat gilla den igen. Har traditioner, någon som bryr sig.

Men just den här dagen känns det konstigt. Att fylla år. Har aldrig haft en åldersnoja utan alltid välkomnat att bli äldre. Jag var en sådan person som bara längtade att bli vuxen när jag var barn och tonåring. Förstod aldrig direkt charmen med att vara ung. För jag hade en vision om hur vuxenlivet skulle vara.

Sedan jag var liten har jag alltid sagt: ”När jag är tjugofem år är jag gift och har barn”. Kanske därför det känns extra hårt att fylla 26. För att jag måste släppa taget om en gammal tanke. Inte för att jag tror att min liv hade blivit bättre om jag hade allt det där. Inte alls. För tydligen så tänker en inte så praktiskt när en är liten. Att hinna med allt, plus universitet, jobb och ha en person som faktiskt också vill dessa saker, innan en är tjugofem är svårt. Inte omöjligt, men svårt.

Men idag fyller jag tjugosex år och jag har påbörjat dagen med min vanliga tradition. Frukost i soffan med min pojkvän och tittande på Disney. Årets val har blivit Moana/Vaiana. Vet aldrig riktigt vad jag ska skriva. Europeiska titeln eller den amerikanska. På kvällen blir det middag ute med Johans föräldrar. Och jag har bestämt att jag ska ha efterrätt. Mer än så vet jag inte. Solen verkar skina, och jag hoppas det förbli en fin dag. Årets sista sommardag.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *