Filmer,  månadssammanfattningar

Mars 2021 Filmlistan

23 filmer är inte mycket och inte lite för mig att se på en månad. Rätt vanlig nivå ändå. Men med tanke på att jag läste 8 böcker och såg 110 avsnitt av serier så börjar jag fundera på var jag får allt tid ifrån. Eller ja, jag gör ju ingenting förutom jobbar och tar promenader. Kanske förklarar en del.

FILMERNA JAG SÅG

1. House of Usher | ★★★
2. Insidious | ★★★+ | ♲
3. Insidious: Chapter 2 | ★★½ | ♲
4. Insidious: Chapter 3 | ★★ | ♲
5. Insidious: The Last Key | ★★
6. Demons | ★★★½
7. Crazy Rich Asians | ★★★★
8. The Pit and the Pendulum | ★★★
9. Faster, Pussycat! Kill! Kill! | ★★★
10. Paris, Texas | ★★★½
11. Natural Born Killers | ★★½
12. The Mothman Prophecies | ★★ | ♲
13. Blinded by the Light | ★★★
14. The Curses of La Llorona | ★
15. Monsters University | ★★½
16. The Conjuring | ★★★★ | ♲
17. Heathers | ★★★
18. The Prowler | ★★½
19. The Conjuring 2 | ★★★½ | ♲
20. Demons 2 | ★★½
21. Deadly Manor | ★½
22. Wonder Woman 1984 | ★★
23. Fist of Fury | ★★★★

MÅNADENS STATISTIK

Antal filmer: 23
Antal rewatch: 6
Sett på bio: 0
Medelbetyg: 2.78

Hur jag betygsatte dem,

Hade självklart hoppats på att det var fler filmer på den övre halvan och inte den nedre som det tyvärr varit. Men jag upplever inte att det varit en dålig filmperiod. Är fullt medveten om vilka filmer jag har valt att se och att de är mindre bra – ja det är jag rätt beredd på.

Vilken genrer jag såg,

Av 23 filmer var alltså 14 filmer skräckfilmer. Wow. Det är inte oktober där hundra procent är skräck. Men det är rätt mycket faktiskt. De andra filmerna var mer blandade.

Årtalet filmen kom ifrån,

Ungefär som jag vanligtvis ser. Mycket från 2010-talet, och några från 1980-talet. Det som jag är mest förvånad över är att det är flera från 1960-talet än 2000-talet som ändå brukar vara ett årtal jag ser mycket från.

Från min hylla eller inte,

Nio filmer från hyllan och resterande har vi lånat på olika sätt. Antingen hyrt, streamingstjänst eller bibliotek. Skönt att ha en stor variation på var vi kan hitta filmer.

Könsfördelningen av regissörerna,

I böckerna är jag duktig. Läser antingen hälften var eller fler böcker av kvinnliga författare. I filmens värld är jag rätt värdelös på att se på filmer av kvinnliga regissörer. Kanske jag borde aktivt tänka på det och göra någonting åt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *