Böcker,  månadssammanfattningar

Mars 2021 Wrap Up

I mars blev det åtta stycken böcker. Rätt bra tycker jag allt! Läste om The Hobbit och är sugen på de andra också, men det får bli längre fram. Har så många böcker hemma som jag vill läsa. För jag har varit väldigt o-Karin och köpt en hel del. Borde visa vilka böcker jag har köpt i det senaste. Det kan vara kul!

BÖCKERNA JAG LÄSTE

1. The Hobbit – J.R.R. Tolkien | ★★★★½ | ♲
2. Ædnan – Linnea Axelsson | ★★★★
3. Tid att älska, dags att dö – Erich Maria Remarque | ★★★★
4. This Is How You Lose the Time War – Max Gladstone & Amal El-Mohtar | ★★★
5. Neverworld Wake – Marisha Pessl | ★
6. Kirke – Madeline Miller | ★★★½
7. Min historia – Michelle Obama | ★★★★
8. Makten – Naomi Alderman | ★★

MÅNADENS STATISTIK

Läsmål

45 %

25 böcker har jag läst totalt 2021 än så länge, i det första kvartalet. Det betyder att jag ligger före i mitt Goodreads-mål rätt rejält och har redan på tre månader kommit in på 45 %. Ligger till och med 11 böcker före. Så skulle kunna ta det superlugnt nu i framtiden. Men det vore tråkigt (och dumt).

Uppdelningen av kön

66% kvinnor och 33% män. Det är en rätt bra blandning den här månaden tycker jag. En bok är skriven av både en man och en kvinna. Brukar inte läsa så många böcker som är skrivna av två författare. Det är rätt intressant.

Var jag fick tag på böckerna

Biblioteket är fortfarande min främsta källa av var jag hittar böckerna. Dock väldigt kul att jag ändå har läst 3 böcker som jag äger. Det är inte så ofta det sker. Men med tanke på alla böckerna jag köpt i det senaste borde jag läsa fler. En bok är från Storytel också.

Vilka genrer jag läser

Historical Fiction var ett av teman för mars (i mina utmaningar) så det är inte så konstigt att det blev inom den kategorin. Hade bara räknat med en men det blev två.

Betygsättningen

Har en uppfattning om att jag har läst mindre bra böcker den här månaden. Men det är ändå 4 stycken som är 4 eller mer. Det är ju helt okej. Men det finns också en 1 som var katastrof! Och flera böcker som jag hade höga förväntningar på och som de verkligen inte levde upp till.

LÄSMÅL FÖR APRIL

Hemingway är min författare i april. En bok av honom klarar sig in på alla kategorier. Förutom Translated Text, men där kan jag få in vilken bok som helst. Då jag läser mycket på svenska som är original på engelska. Har också kvar några Remarque böcker som jag har tänkt få klart i april. Där är originalspråket tyska och jag läser såklart på svenska.

2021 Month Key Word Reading Challenge: Last, Watch, Save, Garden, Girl, Sun, Tell, Tomorrow
The 2021 Diversify Your Reading Challenge: Classics
The 2021 Diversify Your Reading Challenge Q1: Translated Text 
Buzzword Reading Challenge 2021: Space Related Word in Title

  • The Sun Also Rises av Ernest Hemingway (Key Word: Sun + Buzzword + Diversify: Classics)

En kommentar

  • Amanda

    Jag hade en väldigt bra läsmånad, 3 ljudböcker och 5-6 böcker som jag läste under mars. Brukar aldrig hinna läsa mella 8-9 böcker på en månad så jag är så nöjd. Jag använder också goodreads och ligger 5 böcker före. Vad heter du på goodreads? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *