Böcker

Women’s Prize for Fiction | De nominerade

De nominerade för Women’s Prize for Fiction kom för ett tag sen. Men igår kväll kom den korta listan där de hade gått från 16 böcker till 6 stycken. Vinnaren kommer att presenteras i september. Vilket betyder att jag har rätt lång tid att hinna läsa alla sex innan. Hoppas såklart att det är någonting jag kommer göra. Har andra priser, det vill säga bara ett som är Årets bok, som jag också vill hinna läsa under vår/sommaren.

Finns det någon bok här som gör er intresserade?

Dominicana 

Angie Cruz

Femtonåriga Ana Canción drömde aldrig att flytta till Amerika som de andra flickorna. Men när den dubbelt så gammal Juan Ruiz föreslår att ta henne till New York tackar hon ja. Deras äktenskap är möjligheten för hennes familj att immigrera. På nyårsdagen 1965 lämnar Ana allt efter sig och blir fru Ruiz – en ensam och olycklig kvinna begränsas till en kallt hus.

Girl, Woman, Other 

Bernardine Evaristo

Girl Woman Other följer tolv stycken karaktärer och deras resor genom Storbritannien i de senaste hundra år sedan sen. De letar var och en efter någonting – ett gemensamt förflutna, en oväntad framtid, en plats att kalla hem, att passa in, en älskare, en saknad mamma, en förlorad pappa, och till och med en gnutta hopp…

A Thousand Ships 

Natalie Haynes

Historien om Troja, fast ur ett kvinnligt perspektiv. Mitt i natten vaknar Creusa för att hitta sitt älskade Troja uppslukad i lågor. Tio år av brutal konflikt mellan grekerna och trojanerna är över, och grekerna har segrat. Detta är berättelsen om kvinnorna i det förödande kriget och dess konsekvenser. Om kvinnorna som har varit tysta fram tills nu.

The Mirror and the Light 

Hilary Mantel

Anne Boleyn är död – halshuggen. Smedens son, Thomas Cromwell, kommer att ta tillfället i akt i vårens blodbad att fortsätta klättra till makt och rikedom. Hans formidabla mästare, Henry VIII, nöjer sig med ännu en drottning.

Hamnet 

Maggie O’ Farrell

En sommardag 1596 för en ung flicka feber. Hennes tvillingbror, Hamnet, söker överallt efter hjälp. Men ingen är hemma. Deras mamma är över en mil bort och pappan jobbar i London. Ingen av dem vet om att ett av barnen inte kommer överleva veckan.

Weather

Jenny Offill

Lizzie Benson är gärna hobbypsykolog. I flera år har hon tagit hand om sin gudfruktigare mamma och beroende bror. När de både är stabiliserade får hon ett förslag av sin gamla mentor. Att i en podcast svara på frågor. Men hur mycket kan hon egentligen göra. Och om hon inte kan rädda andra, vem kan rädda henne då?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *