Serier

Vecka 4 | Veckosammanfattningar | 2021

Fyra serier fanns på min att se-lista för veckan. Hade även Riverdale men har bestämt mig för att ta bort den. Det räcker med att ha en serie jag klagar på just nu (Legacies) och behöver nog all tid över till att se serier jag faktiskt tycker om! Det låter logiskt, eller hur?

AMERICAN GODS | 3.03 Ashes and Demons

Jag börja sakta men säkert få liknande känslor för tredje säsongen som jag hade för första! Det kan bero på att vi får lära känna karaktärerna på ett nytt sätt. Shadow får mer utrymme när han är själv och kallar sig för Mike. Liksom växer som karaktär och människa när han inte har Laura eller Mr. W i närheten. Gillar de nya karaktärerna i den lilla staden. Även om det är någonting i bakgrunden som vi inte vet än. Tonåringar som försvinner…? Nordiska högtider..? Bara jag som känner en viss oro med de två kopplade?

Äntligen fick vi även se Laura. Kan knappast säga att de få sekunderna vi fick se henne tidigare när hon dog (igen) räknades. Nu fick vi faktiskt se henne och hennes kamp med efterlivet. Både det byråkratiska och att se tillbaka på ett liv hon hade tänk annorlunda kring. Allt är inte hennes fel.

Gillade Demeter och hoppas vi får se ännu mer av henne. Hon lever på ett mentalsjukhus där hon kan vara sig själv – fruktbarheten och skördegudinnan från den grekiska mytologin. Mr. W behöver dock henne för hennes pengar. Tydligen är hon rik som ett troll. Och de var gifta en gång i tiden, 250 år sedan sen.

Bilquis mår inte bra efter den senaste offret. Undra varför? Blir inte heller bättre när sms skickas till hans telefon och någon bryter sig in i lägenheten. Mer får vi inte se förrän Shadow dyker upp och hittar en stökig lägenhet, Bilquis är inte där men däremot är Tech Boy.. Och han mår inte heller bra. Jag är väldigt nyfiken på vad som har hänt här och vad Tech Boy kommer göra när Shadow dykt upp. Och var Bilquis är.

American Gods går att streama på Amazon Prime.

WANDAVISION | 1.04 We Interrupt This Program

Jag gillar ju mer grundidén till varför de är där – snarare än sitcom berättelsen. Därför tycker jag att avsnitt fyra gjorde så att serien fick ett lyft. Plötsligt fick vi istället följa människor utanför bubblan än innanför. Monica Rambeau (från Captain Marvel) kommer tillbaka från the blip och börjar direkt jobba igen för S.W.O.R.D. som hennes mamma skapade. Hennes första uppdrag är att hjälpa FBI, Agent Woo (från Ant-Man) som har inte bara en försvunnen person – utan en försvunnen stad. D.v.s. bubblan där Wanda och Vision är. Monica går in i bubblan och försvinner (och vi börjar ser henne i programmet).

S.W.O.R.D. samlar alla möjliga människor för att lösa problemet. Bland annat dyker Dr. Lewis (från Thor) upp och hittar länken till programmet. Efter flera tester så skicka Monica tillbaka (Wanda blir sur, vi såg detta i förra avsnittet) och hon säger att det är Wanda som skapat bubblan.

Jag antar att Wanda har gjort allt detta för att kunna leva lycklig med Vision. Med tanke på att han faktiskt är död. Vi fick till och med se hans rätta jag i någon sekund (d.vs. död efter Thanos tog Mind stenen). Nu börjar jag ändå komma in i serien!

WandaVision går att streama på Disney+.

THE BLACKLIST — ”Elizabeth Keen (#1)” Episode 804 — Pictured: Megan Boone as Liz Keen — (Photo by: Will Hart/NBC)

LEGACIES | 3.02 Goodbyes Sure Do Suck

Sa vi verkligen hejdå till Raf på riktigt? Hm.. jag vet ärligt talat inte. Känns lite konstigt att hans karaktär försvinner och vi aldrig kommer få se honom igen. Det märks så tydligt att detta egentligen inte är början på en säsong, utan skulle vara slutet av andra istället. Kul att han ändå fick sitt lyckliga slut.

Landon är inte längre en Phoenix. Och det verkar störa upp lite problem mellan honom och Hope. Hope menar att hon alltid älskar honom, och han är sur för att hon känner att hon behöver passa honom (så han inte dör/skadar sig). Jag gillar Landon och Hope tillsammans. Det är lite därför jag ser denna serie. Eller nja, det är för Hope. Därför känner jag verkligen att denna säsong har börjat otroligt svagt.

Märktes att Josie var borta och levde en stund med Caroline. Som jag har gett upp all hopp om att få se i denna serie. Vill så mycket mer med Legacies än vad den ger mig.

Legacies går att streama på HBO Nordic.

THE BLACKLIST | 8.04 Elizabeth Keen

Elizabeth Keen blir verkligen jagad av alla nu. Hon gör även sitt move till att döda Reddingtons tillgångar genom att gå efter varenda person han jobbar med. Hon till och med utnyttjar Ressler för att kunna spela Red – så hon till slut får alla pengarna hon behöver för att ta hämnden på allvar. Tycker det ska bli rätt kul att få se Keen fly och hämnas.

Däremot tycker jag det kommer bli mindre tråkigt om Ressler och co. slutar och några andra främlingar får ta över. Bara för att de har en relation till Keen. Hade lite hoppats på att det skulle bli någon form av Nikita och Michael relation mellan Ressler och Keen. Älskar deras telefonsamtal. Älskar nog bara de två överlag tillsammans.

The Blacklist går att streama på Viaplay.

2 kommentarer

  • Lena

    Ärligt talat jag sparade det sista avsnittet av Legacies förra säsong och har liksom glömt bort att den serien ens existerar, haha har hört så mixade saker om den nya säsongen men vill ju fortsätta se den men måste kolla ikapp först 😛

    • karinsuniversum

      Tyvärr är den inte så jättebra så jag förstår om du har glömt bort den. Du behöver verkligen inte stressa och se den. Utan se den när du eventuellt får feeling. Inte värt just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *