Filmer

Topplista | Biofilmer jag sett 2016

Jag tänkte såklart göra en topp tio listan på biofilmerna jag har sett under 2016. Men det är svårt när jag endast har sett sex stycken. Riktigt dåligt år om en tänker kvantitet, men däremot ett bra år gällande kvalité på de jag faktiskt gick och såg. Börjar bakifrån och jobbar mig upp till den bästa.

6. John Hron

Den här filmen är väldigt speciell. Det är en lågbudget film som handlar om en pojke som dog alldeles för tidigt. Den är sann, och det är en berättelse jag har fått höra sedan jag var liten. Den är extra speciell då jag kommer ifrån den lilla stad som John bodde i. När jag tänker på hur världen ser ut i dag, så känns den här filmen extra aktuell.

5. X-Men: Apocalypse

Ännu en X-Men-film. Den var inte direkt dålig. Men jag blev faktiskt lite besviken på den. Väldigt cheesy, och väldigt många onödiga saker. Men fortfarande underhållande. Och underhållande nog att hamna på plats fem. Inte lika bra som de andra dock. En svag fortsättning.

4. Rogue One: A Star Wars Story

Årets mest hypade film, av mig, och årets besvikelse. Mest för att jag inte brydde mig om karaktärerna och det var nästan jobbigt att veta hur filmen slutar. Då den är mellan trean och fyran. Visst, vi vet när vi sätter på ettan att Anakin kommer bli ond som Darth Vader. Men det var inte lika irriterande som att veta nästan allt om Rogue One. & hur de använde bra skådespelare och gav de tråkiga karaktärer.

3. Den allvarsamma leken

Den här boken är med i min topplista för böcker som publicerades i går. Nu är den här igen. Riktigt bra bok och bra film. Det som är bra med filmen är att Lydia fick någon slags upprättelse i den här versionen, vilket hon inte får i boken på samma sätt. Komplicerad kärlek och ett vackert Stockholm från 1912.

2. En man som heter Ove

Fredrik Backmans bok är så underbar! & filmen är nästan lika bra. Den bidrar till en berg-och-dalbana av känslor. Ena stunden skrattar man och två sekunder senare gråter man. Ni borde alla se den, men absolut läsa boken!

1. The Hateful Eight

Ni som känner mig lite extra vet att Tarantino är min favoritregissör så såklart The Hateful Eight kommer högst upp på listan. Den har en bra dialog och våldsam. Ungefär det som kännetecknar en Tarantinorulle. Nästan hela filmen utspelar sig på ett ställe, och om det är någon som kan bemästra det så är det Tarantino. Klockren!

4 kommentarer

 • Emelie

  Ja Apocalypse var en riktig skräpfilm. Först och främst var Apocalypse, en av Marvels bästa skurkar, värdelöst gjord. Men hoppas att det är som folk tror, att 1 – bra, 2 – bra, 3 – dålig, 4 – bra, 5 – bra, 6 -dålig. Att var tredje är dålig!

  • karinsuniversum

   Verkligen! De kunde gjort Apocalypse mycket bättre. Var lite för mycket tonårsdravel tyckte jag.

 • Ljuva Julia

  the hateful eight är en av mina favoritfilmer, älskar den! Och jag älskar Tarantinofilmer i största allmänhet också, min header är designad för att likna Mia Wallace i Pulp Fiction till och med ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *