Serier

Topp 10 | Bästa The Vampire Diaries avsnitten

Äntligen blev jag klar med listan över mina favoritavsnitt av The Vampire Diaires. Det känns dock som jag har glömt några riktigt viktiga avsnitt. Men jaja, det känns riktigt bra just nu. Vill ni läsa om mina favoritavsnitt av serien Supernatural ska ni klicka här.

Kommentera gärna om det är några solklara favoriter som just du har men som inte är med på listan. Alltid kul att läsa vilka avsnitt som andra gillar.

The Vampire Diaries

The Sun Also Rises

Med fullmånens ankomst försöker Elena förbereda sig för vad Klaus har planerat och Tyler står inför sin andra omvandling. De skrämmande händelserna snurrar snabbt ur kontroll, trots ett oväntad motstånd. Slutligen erkänner Damon sanningen till Stefan om en ny fruktansvärd utmaning som de måste möta.

Jag har lite svårt att sätta fingret på varför jag tycker om detta avsnitt. Kan ha och göra med hur fantastiskt fint och sorgligt detta avsnitt avslutas på. Det är ett spännande avsnitt om hur Klaus ska göra sin offerritual och vi vet inte vad som kommer hända. Kommer några att dö – vilka? Sedan dör folk som flugor… Både Jenna och John. Det är sorgligt. Johns död och hans brev får mig alltid att gråta en skvätt.

Avsnitt: 2.21
Betyg på IMDb: 9.0

The Vampire Diaries

The Departed

I den tredje säsongen avslutning, beslutsam för att skydda sin syster, gör Jeremy ett beslut som kommer att förändra allt. Bonnie gör en hemlig deal som har stora konsekvenser.

Jag gillar ju verkligen att se hur saker och ting är innan. Därför är flashbacks oftast min grej. Här har vi nästan ett helt avsnitt på enbart flashbacks. Att se hur Elenas liv var innan hon träffade Damon och Stefan. Livet innan hennes föräldrars död. Eller snarare den dagen allt det där sker. Vi får reda på att hon faktiskt träffade Damon först. Bara ett väldigt fint avsnitt.

Avsnitt: 3.22
Betyg på IMDb: 9.5

The Vampire Diaries

Graduation

Det är Graduation Day. Damons liv är i fara och Elena står inför en episk konfrontation. Dessutom upptäcker Stefan en skrämmande ledtråd till mysteriet kring Silas.

Det händer väldigt mycket i detta avsnitt. Det är spöken som kommer. Lexi och Stefan umgås. Alaric dyker upp. Det är stora hot med andra spöken. Som sagt det är väldigt mycket och det gör att det blir väldigt bra. Gillar avsnitt när gänget står inför stora hot. Och hur Klaus kommer precis när Caroline behöver honom. Eller att Bonnie får ta examen med sina vänner. Eller när Stefan åker för att begrava Silas.. men slutar med att han begraver sig själv.

Avsnitt: 4.23
Betyg på IMDb: 9.2

The Vampire Diaries

Founder’s Day

Damon och Alaric försöker stoppa John Gilbert från att sätta igång planen att under Fonders Day skapa ett slut kaos, förstörelse och död.

Gillar verkligen säsongavslutningar i The Vampire Diaries om ni inte märkt det än. De gör det väldigt bra. De står som vanligt inför ett hot – och hotet är John. Damon brinner nästan inne men Stefan, Elena och till och med Bonnie hjälper till för att rädda honom. Tyler blir påverkad av Johns ’grej’ och kör vält med Caroline (och Matt) i bilen. Sedan såklart den där superbra twisten som jag tror ingen var direkt beredd på när den skedde. Katherine är tillbaka! Första gången vi ser henne och hon lyckas kyssa Damon när han tror det är Elena och skära ett finger av John. Om hon inte är badass så vet jag inte.

Avsnitt: 1.22
Betyg på IMDb: 9.2

The Vampire Diaries

As I Lay Dying

Medan Mystic Falls presenterar en visning av ”Gone with the Wind” på torget, blandas Damons minnen av Katherine 1864 med Elena. Stefan betalar ett hemskt personligt pris för i ett försök att förhindra en tragedi, och sheriff Forbes gör ett dödligt misstag när hon försöker hålla alla säkra. Mer än ett liv hänger i balans eftersom konsekvenserna av offerritualen spelar ut till en skrämmande slutsats.

Säsongavslutning (igen) och fortsättningen på avsnittet ”The Sun Also Rises” som jag satte som nummer ett. Här får vi reda på vad som hände sen. Damon är påverkad av att ha blivit biten av Tyler. Han börjar se i syne och får på sin dödsbädd en kyss av Elena. Deras första riktiga kyss. Stefan däremot har det riktigt jobbigt då han gör allt för att rädda sin bror. Till och med göra allt som Klaus ber honom. Till slut även följa med honom och bli den där Ripper-Stefan som vi bara fått se en glimt av innan.

Avsnitt: 2.22
Betyg på IMDb: 9.1

The Vampire Diaries

I Was Feeling Epic

Med Mystic Falls öde på spel måste Stefan och Damon slåss mot sin största fiende för en sista kamp.

Lite osäker på vad andra personer tycker om detta avsnitt. Sista avsnittet för hela serien. Jag gillade det. Fick mina frågor besvarade. Fick se gamla karaktärer som kom tillbaka. Fick gråta riktigt rejält. Mer vet jag faktiskt inte vad jag kan begära av detta. På grund av den känslostormen kommer den såklart med på denna lista.

Avsnitt: 8.16
Betyg på IMDb: 9.4

The Vampire Diaries

Rose

Stefan och Damon kommer till Elenas hjälp och lär sig ny överraskande information.

Väldigt enkelt avsnitt som jag gillar mycket. Vi får två nya karaktärer Rose och Trevor. Rose som faktiskt visar sig senare vara en väldigt fin karaktär. Bästa på avsnittet är ändå när vi får se Elijah som vi inte har någon aning om då utan för mig var han rätt skrämmande och klart den vi trodde skulle vara skurken i dramat. Men han är ju ’bara’ en slags mellanväg till det stora hotet – Klaus. Vi får svar på fler frågor kring att Elena är en dubbelgångare och vad hennes roll i denna värld är. Tyler är förvirrad som ny varulv och tar hjälp av Caroline och det är här som jag gillar deras relation. Sen gick det lite utför när ja, Klaus kom in. Och för alla Delena fans där ute så också scenen när Damon ger Elena tillbaka hennes halsband.

Avsnitt: 2.08
Betyg på IMDb: 9.0

The Vampire Diaries

Klaus

Stefan och Damon är rasande när de upptäcker att Elena har trotsat dem båda för att göra en ny allierad och ta kontroll över planen att utmanövrera Klaus. Oenighet om hur man skyddar Elena leder till ökad spänning mellan Salvatore-bröderna. Samtidigt har Stefan sina händer fulla och försöker hålla en förvirrad och rädd Jenna säker. Flashbacks till 1491 avslöjar Katherines introduktion till Elijah och Klaus, tillsammans med månstenstens förbannelse. Elena lär sig ny chockerande information om Klaus motiv.

Mer Elijah! Och Klaus! Eller vi får veta vem Klaus är och vad hans motiv är. Att den förbannelsen som vi har hört så mycket om – och som Elenas roll har att göra med – är falsk och det finns en annan. Att ens få reda på att Klaus är Elijahs bror var väl en liten chock. Speciellt när vi började gilla Elijah. Detta var ju såklart innan vi gillade Klaus. Sedan att han är en hybrid! Wow.

Avsnitt: 2.19
Betyg på IMDb: 9.0

The Vampire Diaries

The Reckoning

Trots allt som hänt är Caroline fast besluten att se till att Elena, Bonnie, Matt och Tyler njuter av en traditionell Senior Prank Night innan skolåret börjar på Mystic Falls High School. Men när oinbjudna gäster dyker upp tar det inte lång tid för kvällen att ta en dödlig sväng. Damon övertygar Jeremy att han kan använda sin nya anslutning till andra sidan för att hitta ett sätt att besegra Klaus. Slutligen fördjupar Klaus sitt grepp om Stefan och använder honom för alltmer våldsamma och farliga ändamål.

Caroline är gullig med sitt ’vi måste fortsätta leva som tonåringar och ha skoj’-anda. Perfekt! Men såklart det går åt skogen. Stefan och Klaus återvänder för att se vad som är fel på hans hybrider och därmed ser att Elena är vid liv. Vilket visar sig vara väldigt bra för honom. Tyler blir en hybrid. Caroline får brottas med Rebekah. En kombination som alltid (typ) bråkar. Vi får också veta att det finns en enda som Klaus fruktar – Michael. Öppnar upp för spännande fortsättning. Och hela den där grejen att Stefan verkligen har blivit Ripper och stängt av sin mänsklighet.

Avsnitt: 3.05
Betyg på IMDb: 9.2

The Vampire Diaries

Masquerade

Stefan och Damon bestämmer sig för en ny plan att hantera Katherine vid maskeradbalen. Saker tar en ful vändning när Matt och Tyler börjar ta shots.

Ett väldigt härligt avsnitt när tiden var enklare. När det enbart var Katherine som var hotet. Även om hon är en sån himla cool karaktär. Alla avsnitt med Katherine är egentligen superbra, men gillar det här speciellt. Allt faller liksom på plats för henne. I alla fall nästan. Hon får som hon vill med Tyler och hon kan inte bli dödad. Men mycket annat blir ju fel. Men ändå.

Avsnitt: 2.07
Betyg på IMDb: 9.1

Har du sett The Vampire Diaries?

5 kommentarer

 • Lena

  Jösses vad roligt att läsa, sååå längesedan jag såg serien nu så kommer knappt ihåg något mer än alla kick ass scener med Kai och Delena samt Klaroline scener. Kanske måste kolla om på den i framtiden har ju de första säsongerna hemma på DVD!

  Åh Rose, minns hennes avslutningscen med Damon där på ängen *gråter*

  • karinsuniversum

   Du borde se om den! & jag borde se om de senare säsongerna. Tror jag nästan kan säsong 1-3 i huvudet men sedan blir det kaos. Speciellt säsong 7. Den scenen mellan Rose och Damon på ängen. SÅ FIN! Kan vara med på en topplista över finaste scenerna i den serien.

  • karinsuniversum

   Var också besatt av serien, och det är väl därför den fortfarande ligger nära mitt hjärta. Men förstår dig totalt angående de senare säsongerna. Som du märker är ingen av säsong 5-8 representerade i listan – förutom sista avsnittet. Lite synd att det blev så. Men funderar på att se om de för att kanske jag inte gav de en ärlig chans pga så besviken.

 • felicia

  Kul att läsa! Aldrig sett om tvd så skulle ha jättesvårt att rangordna avsnitt sådär men vet vilka säsonger jag gillar bäst alla fall 🙂 mvh en som älskade säsong 6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *