Serier

Topp 10 | Bästa Supernatural avsnitten

Supernatural är inte helt över (än), men eftersom den är inne på säsong tretton och har gått i vad som känns en oändlighet så kan jag nog ändå göra detta inlägg. Det vill säga min topp tio-lista över de bästa avsnitten som Supernatural har att erbjuda.

Kommentera gärna om det är några solklara favoriter som just du har men som inte är med på listan. Alltid kul att läsa vilka avsnitt som andra gillar.

Supernatural

Swan Song

Undergången är nära – både Sam och Dean inser att de inte har många alternativ kvar för att rädda hela världen. De tvingas göra deras svåraste beslut någonsin, och det beslutet kommer förändra deras liv. För alltid.

Detta avsnitt är vad en brukar säga ”det riktiga slutet” eller ”här det borde ha slutat”. Jag håller visserligen med, men hade nog blivit sur över detta slut. Det är ju en cliffhanger. Swan Song är ett bra avsnitt. Det har många fina stunder mellan Sam och Dean. Vi har Lucifer och Michael och deras krig. Till och med några roliga repliker. Väldigt komplett avsnitt.

Avsnitt: 5.22
Betyg på IMDb: 9.7

Supernatural

Lazarus Rising

Sam försöker leva vidare utan att ha sin bror vid sin sida och hans metoder blir allt farliga. Bobby tar hjälp av hans vän Pamela för att få kontakt med andra sidan och då få reda på ännu mer om Deans öde.

Anledningen till att jag gillar detta avsnitt är nog 80 % på grund av att Castiel kommer in i serien här. De övriga 20 % är delat mellan introscenen som är snygg och scenen när Bobby inser att Dean har kommit tillbaka. Det enda som skulle kunna dra ner betyget är att här börjar handlingen om Sam och hans demoniska sida, en handling som jag inte är helt övertygad om.

Avsnitt: 4.01
Betyg på IMDb: 9.5

Supernatural

The French Mistake

I ett försök att rädda Sam och Dean från Raphael skickar Balthazar dem till ett alternativt universum. Där deras liv är en tv-serie som kallas för Supernatural.

Det finns roliga avsnitt, och så finns det The French Mistake. Om jag känner för att se ett roligt Supernatural avsnitt som inte tar sig själv på stort allvar så är det alltid detta. Det är fullt med härliga och roliga repliker och scener. Och är det inte lite kul med dessa metaavsnitt?

Avsnitt: 6.15
Betyg på IMDb: 9.7

Supernatural

Pilot

Bröderna Sam och Dean Winchester har i hela sitt liv jagat monster och övernaturliga ting med hjälp av deras far. Nu har deras far försvunnit medan han jagar den demonen som dödade deras mamma för 22 år sedan sen.

Jag tycker piloten är väldigt stark i Supernatural. Den visar att serien har potential och lägger en bra grund för serien. Sedan är det alltid kul att se hur allt började. Älskar hur mörk och allvarlig den är – och hur långt ifrån det är nu. Väldigt tråkigt att se deras relation i början.

Avsnitt: 1.01
Betyg på IMDb: 8.8.

Supernatural

Fan Fiction

Sam och Dean undersöker ett fall på en teater. Pjäsen? En musikalversion av Supernatural.

Detta avsnitt har så många bra delar. Först och främst är det ett roligt avsnitt. Väldigt meta – som alltid när de pratar om böckerna (och i detta fall en pjäs). Men sen har den också mycket känslor och många av de låtar som är med träffar verkligen rakt in i hjärtat.

Avsnitt: 10.05
Betyg på IMDb: 9.5

Supernatural

The Monster at the End of This Book

En författare har skrivit böcker om Sam och Dean sedan 2005. När de får reda på böckerna försöker de få tag på författaren – hur kan han veta så mycket om deras liv?

Här är starten till den lilla handlingen som dyker upp då och då. Nämligen böckerna som finns skrivna om Sam och Dean. Vem skrev dem? Hur kan författaren veta allt om deras liv, in i minsta detalj? Hyfsat roligt avsnitt när de låtsas vara superfans av sig själva.

Avsnitt: 4.18
Betyg på IMDb: 9.4

Supernatural

The End

Dean vaknar upp fem år framåt i tiden. Städerna är övergivna och människorna blivit infekterade av ett demoniskt virus. Zachariah har skickat honom för att han ska inse hur världen blir om han vägrar hjälpa änglarna mot Lucifer.

Det finns flera ”What if” avsnitt i Supernatural. Detta är det starkaste. Intressant att se hur världen har förändrats. Hur Dean har blivit som person, och speciellt Castiel. Och såklart Sam.

Avsnitt: 5.04
Betyg på IMDb: 9.3

Supernatural

Faith

Dean är döende och Sam tror sig finna botemedlet i en man som läker människor. De upptäcker dock att dessa mirakel inte sker så heligt som det verkar.

Antagligen det avsnitt som jag nog har sett flest gånger – förutom piloten. Vet egentligen inte varför jag tycker om det, men på något konstigt sätt är det väldigt mysigt. Och det har den där härliga säsong ett-känslan.

Avsnitt: 1.12
Betyg på IMDb: 8.9

Supernatural

In the Beginning

Castiel skickar Dean tillbaka i tiden, till 1973, där han finner de yngre versionerna av hans föräldrar. Där träffar han bland annat sin morfar Samuel Campbell – och får reda på hans familjs koppling till the hunters.

Ännu ett avsnitt när Dean blir skickad någonstans. Ni kanske vet att jag älskar avsnitt och filmer som handlar om hur allt var innan. Här har vi det! Hur började allt? Och framförallt hur kom det sig att familjen Winchester håller på att jaga monster och övernaturliga ting?

Avsnitt: 4.03
Betyg på IMDb: 9.4

Supernatural

Baby

Sam och Deans resa med att jaga monster och demoner – allt från deras bils perspektiv.

Ett väldigt speciellt avsnitt som får avsluta denna lista. Det blir liksom en slags hyllning till bilen som varit med dem under hela resans gång. Det skulle inte alls vara desamma om Impalan inte fanns med. Gillar även hur detta avsnitt visar Sam och Deans fantastiska relation igen.

Avsnitt: 11.04
Betyg på IMDb: 9.6

Ser du på Supernatural?

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *