Bokrecension | The Virgin Suicides

The Virgin SuicidesTitel: The Virgin Suicides
Författare: Jeffrey Eugenides
Serie: –
Genre: Fiction & Contemporary
Sidor: 208
Publicerad: 1993
Land: USA

Den här boken har jag velat läsa väldigt länge. Mest på grund av att jag skulle vilja se filmatiseringen av Sofia Coppola – men vill läsa boken först. Så nu har jag den! & även om jag hade höga förväntningar blev jag positivt överraskad. 

Det första som slog mig var hur vackert The Virgin Suicides är skriven. Speciellt från första stund. Om det finns något som får mig att gilla en bok extra mycket så är det språket. Det är skriven på ett fantastiskt sätt. Både vackert och sorgligt på samma gång. Den bästa kombinationen.

en sidvändare,

Jag skulle kunna skriva vad den handlar om… men vill nästan hellre att ni bara ska läsa den och upptäcka det själva. Kan dock säga att ett staket och en ung flicka startade någonting som kom att bli en liten stads att prata om i drygt tjugo år. Fast det är ändå väldigt självklart att den handlar om självmord. Vilket inte är särskilt roligt, och svårt att tipsa att läsa om. Men det är värt det. Lovar!

Det enda jag kan tycka var lite irriterande var att en alltid väntade på svar. Varför? Hur? & tyvärr fick man inte svar på allt. Men det fick en att vända sida efter sida. Så både positivt och negativt på samma gång.

★★★★

Du kanske också vill läsa

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *