Serier

The Punisher och Jessica Jones går i graven

Det som vi alla har väntat på kom som en nyhet igår. The Punisher och Jessica Jones läggs ner. Deras Marvel kompisar Daredevil, Luke Cage och Iron Fist har sedan tidigare blivit nerlagda. Det kommer inte som en chock. Inte alls. Tanken är troligtvis att de kommer gå över till Disneys egna streamingstjänst, Disney +.

Jag har precis börjat se andra säsongen av The Punisher, och det är väldigt rå. Den våldsammaste av dessa Marvelserierna och jag är tveksam om Disney kommer låta det vara lika våldsamt. Kommer de försöka göra den mer mjukare? Lite mer barnvänlig, lite med Disney? Jessica Jones kommer dock få en tredje säsong innan den läggs ner. Så vi som har väntat på den nya säsongen kommer i alla fall att få den.

Jessica Jones kommer komma tillbaka med en tredje säsong. Foto: Netflix
Jessica Jones kommer komma tillbaka med en tredje säsong. Foto: Netflix

Med det här sagt äger fortfarande Netflix vissa rättigheter till karaktärerna. De första som försvann, Daredevil, Luke Cage och Iron Fist, kommer inte Disney få ta hand om förrän 2020.Jessica Jones och The Punisher borde därför inte vara utom Netflixs kontroll förrän 2021. Det kommer ta sin tid att få fortsättning på dessa serier och därmed kanske intresset är svalare. Beroende på vad Disney + kommer ha för utbud så känner i alla fall jag mig väldigt osäker på om det är en tjänst jag kommer använda mig av.

Kommer ni följa med Marvel-serierna till Disney +?

6 kommentarer

 • filmitch

  Väntat men enbart dessa serier kommer inte få mig att följa till Disney+. Alla har varit väl producerade men de har alla lidit av att ha för många avsnitt. Det var nog bara Daredevil S01 samt S03 som lyckades fylla ut speltiden någorlunda vettigt. Varit bättre om de spelat in två säsonger samtidigt med sex avsnitt var för att göra serierna mer tightare.

  • karinsuniversum

   Kan hålla med om att de har varit lite för mycket avsnitt ibland. Men även för mig så har det varit längden på uppehållet mellan säsongerna som varit jobbigt. Nästan så att en hinner glömma bort en del innan den kommer tillbaka. Känns som en evigheten sen vi såg Jessica Jones senast.

 • film&serier bloggen

  Tråkigt att dem också läggs ner – men kul att Jessica Jones får en till säsong iaf. Den serien är nog den jag gillar mest!

  Tveksamt om jag kommer titta på Disney+ bara för de serierna. Beror nog mer på resterande utbud i så fall!

  • karinsuniversum

   Tror Jessica Jones är den serien jag också tycker mest om. Så det är kul att få lite mer. Kommer nog också bestämma mig för Disney+ senare, men känns inte jätteaktuellt ändå. Kommer aldrig kunna ha allt.

 • Emelie

  Jag är orimligt taggad på Disney+ eftersom det kommer så himla mycket nytt Marvel material dit, men jag har även hört att dessa serier kan hamna på Hulu istället! Hulu håller ju på att skapa fyra nya animerade Marvelserier (med precis samma koncept som dessa, att det ska leda till en crossover-serie). Så vi får se vart allt detta hamnar.

  • karinsuniversum

   Antar att det är just allt med Marvel som kanske skulle locka en över till Disney+. Får helt enkelt se vad de har för utbud. Jasså? Så det finns alltså en chans till Hulu med. Spännande. Ännu en streamingstjänst en bör kanske ha. De tar aldrig slut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *