Serier

Vilken är din favoritserie?

Varje dag (nästan he-he-he) tittar jag på serier eller läser om dem. Kommer ibland då och då tillbaka till mina favoriter. Får ett sug att se om de, istället för att se nya. Det får mig att tänka vilka andra serier som finns, och framförallt andra har som favoritserie.

Veronica kan vara den bästa karaktären som någonsin gjorts.

Skulle vara jätteglad om ni som läser denna blogg kommenterar nedan med vad ni tycker om att se på. Kan vara en avslutad eller en pågående. Det kan vara en och det kan vara tio. Vill gärna få tips om serier, eller bara höra vad andra tycker om. Händer ju att en ser nästan i tunnelseende och uppfattar enbart serierna en själv ser eller har i sina olika sociala medier-flöden.

Skäms nästan för att tycka att Blair och Chuck fortfarande är ett av de finaste kärleksparen.

Jag brukar säga att Veronica Mars är min favorit. Den är så himla klockren. På så många olika sätt. Gossip Girl ligger mig varmt om hjärtat. Samma med The Vampire Diaries som jag har någon hatkärlek till. Dock den perioden under säsong två och tre när jag var totalt fast i den, åh vad jag önskar att jag kunde få tillbaka den känslan.

Vilken är din favoritserie?

Skulle vara helt fantastiskt om ni skulle vilja dela med er av vad ni tycker om. Gärna också pågående serier. För de tre jag har nämnt ovan är sådana serier som har lagts ner och jag kan behöva lite pågående serier kärlek.

14 kommentarer

 • film&serier bloggen

  Jag är ett stort fan av Veronica mars. Men andra serier jag gärna ser om är Förhäxad och Buffy the vampire slayer. The vampire diaries är en serie som jag var besatt av tidigare… kanske inte de senaste säsongerna, men säsong 1-4 ligger mig varmt om hjärtat!

  Just nu älskar jag Deadly class!

  • karinsuniversum

   Förhäxad har jag faktiskt inte sett. Kanske borde göra det? Buffy däremot är ju riktigt bra! Förstår verkligen varför du inte var ett stort fan av Vampire Diaries efter säsong 4. Känner likadant. Deadly Class har jag inte sett. Förstått att den är bra, borde kolla in den!

 • Amanda

  OC var en solklar favorit under min uppväxt 🙂 har sett om första säsongerna flera ggr (för tyvärr blir den sämre och sämre…) SKAM är min nya favorit som jag ibland bara tar ett avsnitt och mystittar. Just nu håller jag på att kolla på Umbrella Academy (riktigt bra) och Greys Anatomy i takt med att avsnitten släpps. Försöker även ta mig in i Friday Night Lights men har inte riktigt lyckats komma in i det än.

  • karinsuniversum

   Jag kan faktiskt tycka att säsong 4 av OC är rätt okej. Känner mest att det var lite skönt att slippa Marissa efter ett tag. Men verkligen inte samma känsla som de första. Umbrella Academy vill jag verkligen se. Har hört mycket bra om den. Grey’s såg jag enbart de första fem säsongerna och sedan slutade jag. Har hört att det kanske var bra att sluta där…

 • Sofia

  Åh det finns så många serier man vill se, men förstår också vad du menar med att man ibland går tillbaka och vill se gamla favoriter. Några av mina är:
  The OC, min första seriebesatthet och därför ligger den mig varmt om hjärta, har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den.
  One tree hill, samma sak gäller här fast den är ju lite längre så de första säsongerna har jag sett hur många gånger som helst. Den har tyvärr en dipp i mitten men hämtar sig ändå rätt bra 🙂
  Veronica Mars är med på min lista också 🙂
  Lost, är också en serie som jag verkligen har älskat och på något sätt påminner mig Manifest om den serien vilket har gjort den till en av serierna som jag längtar mest efter varje vecka.
  Grey’s Anatomy har hållt på i hur många säsonger som helst och har haft väldigt många dippar men när den är bra är den fantastisk och nu är jag helt besatt av den igen 🙂

  Dessa serier har varit med på min favorit lista i många år nu, men jag har svårt att hitta nya serier som platsar på denna listan 🙂

  • karinsuniversum

   Har också sett OC ett antal gånger, så bra! One Tree Hill såg jag de två första säsongerna, men inget mer. Och det var en hel del år sen. Kanske närmare tio… Borde verkligen ta tag i den.

 • Lena

  Svärdet och Spiran
  Buffy och Vampyrerna
  Smash
  The White Queen
  Young & Hungry
  Gran Hotel

  Har många favoriter som jag återkommer till men det är dem första jag kommer på

  • karinsuniversum

   Wow. Här har jag några som jag knappt hört talas om. Riktigt kul! Buffy älskar jag, ofc. Smash var jag supertaggad på innan den kom.. men såg den aldrig. Sen rand den ut ur sanden. Kanske borde ta tag i den snart.

 • Elsa

  Lost har alltid varit min nummer ett. Andra storfavoriter är bl.a. Game of Thrones, Please Like Me, The Leftovers, Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, Being Human (UK), The Musketeers, X Company och The Office (US). För att nämna ”några” 😉

  Favoriter som jag tittar på för tillfället är Deadly Class som släpps varje torsdag på viaplay, och kollar just nu även igenom Happy! på Netflix. Umbrella Academy såg jag nyss klart som jag tyckte väldigt mycket om också, kan varmt rekommendera den. Skulle du gilla Robert Sheehan’s skådespel i Umbrella så vill jag även tipsa om Misfits, helt underbar serie för oss som gillar brittisk tv 🙂 Om det är rätt humor för dig kan jag dock inte lova, det återstår väl att se i så fall. Personligen tycker jag det är en av de roligaste serierna jag sett, som dessutom har djup. Också en av mina absoluta favoriter bland tv-serier.

  • karinsuniversum

   Har förstått att Lost är en stor favorit för många. Borde verkligen se den. Ska lätt kolla in de andra du nämnde, av de jag inte sett dvs. Har hört både bra om Deadly Class och Umbrella Academy. Trodde inte de skulle vara någonting för mig, men nu när jag hört så mkt bör jag titta in de. Såg faktiskt en säsong av Misfits för flera flera år sen, och blev sur för att jag läste att min favvokaraktär (Robert Sheeehan) inte skulle vara med så mkt mer. Verkligen värt att se Umbrella Academy då. Och ta upp Misfits igen.

   • Elsa

    Jag slutade faktiskt också titta på Misfits efter säsong två p.g.a Robert Sheehan. Har länge tänkt att jag ska ta upp den igen, men hört av många att serien blir sämre när han lämnar. Säsong två är dock också helt fantastisk så tycker absolut du ska se den också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *