smått&gott

Lucka 8: Polkabräck

GLAD TREDJE ADVENT och vad passar inte bättre än att baka lite? Jag gick upp tidigt igår för att kunna göra klart dessa och en annan godis. Hela lägenheten var mörk hela dagen så var supersvåra att ta en enda bra bild. Fick till slut gå ut på balkongen och försöka få lite ljus. Blev inte superbra, men i alla fall en bild. Polkabräcken blev väldigt goda. Brukade enbart ha vitchoklad och polkagrisarna i chokladen istället för på. Men gillade att ha mörk choklad till så det blev inte lika sött…

Du behöver
  • 200 g vit choklad
  • 200 g ljus eller mörk choklad
  • 150 g krossad polkagris
Gör så här

Smält den ljusa/mörka chokladen på låg värme i ett vattenbad. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och fördela det till ett jämnt lager. Ställ i kylen. Smält den vita chokladen på samma sätt. Häll som ett andra lager. Strö krossad polkagrisar över och ställ i kylen. När den har stelnat kan du skära eller bryta den i den storleken du vill ha.

Det går även att ha i lite pepparmint extrakt i den ljusa/mörka chokladen innan du ställer den i kylen. Kan också blanda de krossade polkagrisarna med den vita chokladen innan du fördelar den på plåten över det understa lagret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *