smått&gott

Jag har blivit digital!

Kalender och planering. Det är en sak som jag älskar. I alla fall planeringsarbetet med att strukturera upp allt. Att följa det är en annan femma. Fast oftast följer jag det slaviskt men inte alltid. Som att jag älskar att ha det städat runt omkring mig och kan må bra av att ägna en söndag förmiddag att plocka och fixa i ordning. Som att jag rensar och städar både det yttre och inre samtidigt. Men sen på söndagkväll har jag ändå lyckats göra en hög någonstans.

Men om vi ska återgå till planeringen och mer specifikt kalendrar. Det har dykt upp ett antal inlägg på mitt Bloglovin’ flöde om kalendrar att jag blev sugen på att skriva ett själv. För under den senaste tiden har jag genomgått en förändring. Från att alltid bära en papperskalender till att bli digital. Skrämmer mig nästan själv när jag säger det, men det är faktiskt sant.

Min Frankie kalender från 2016
Min Frankie kalender från 2016

Har alltid njutit av att gå och köpa en kalender. Köpt några superfina från Frankie Magazine som jag knappt vågat använda för de är så fina. Har köpt en hel del från personligalmancka och gillat de mycket. Idag har en papperskalender som jag gillar väldigt mycket nu med. Men jag har verkligen börjat njuta av att ha en digital. För att jag har med mig den överallt. Kan ändra saker lätt utan att sudda eller stryka.

Googles kalender är min nya räddning

Om en har Googles egna kalender i mobilen blir det flödet också väldigt snyggt. Där en såklart både kan ha månads- och veckouppslag men också i ett rullande flöde. Där även vissa aktiviteter får en illustration som t.ex. träning, middag och bio. Om en har lagt till en plats kan även en bild på den visas i flödet. Det blir väldigt fint! Vilket jag tycker är ganska viktigt faktiskt.

Min digitala kalender, och förra veckans uppslag
Min föregående vecka

En till fördel med att använda sig av en digital kalender är att den är kopplad till min mejl. Det betyder att om jag köper biljetter till en konsert brukar den hoppa in i kalender automatiskt. Och jag kan såklart dela och bjuda in händelser med vänner och familj.

Har tio stycken kalendrar inlagt på Google i olika färger. Så jag kan se enkelt vad allt är och kan välja bort en av de om jag inte vill se den eller om jag bara vill se den. Har blivit väldigt inspirerad av Isabel Boltenstern med indelningarna av mina kalendrar och ni kan läsa hennes inlägg här.

Min uppdelning av kalendrar och färger
  • Arbete: Jobbsaker som jag behöver komma ihåg som inbokade möten och dylikt
  • Blogg: Om det är något jag måste göra inför ett inlägg eller återkommande inlägg som jag vill ha koll på
  • Fysiskt aktivitet: De träningspass jag ska göra under veckan alltifrån när jag går till gymmet, simmar eller tar en långpromenad
  • Födelsedagar och namnsdag: Ja, de jag vill komma ihåg att uppmärksamma
  • Hockey: Alla matcher om Färjestad har inbokade så jag vet om jag eventuellt ska kunna se matchen på tv:n eller live
  • Johan: Om Johan har något inbokat som jag bör känna till t.ex. om han är bortrest eller kommer hem sent och missar middag osv.
  • Styrelsen: Är ordförande i en styrelse och skriver upp alla möten här
  • Påminnelser: Det mesta är när jag ska byta linser eller fylla på mitt busskort
  • Socialt: Allt jag gör som rör andra människor från konserter, resor eller bara en fika på stan
  • Övrigt fix-och-don-saker: Saker som jag ska fixa t.ex. handla eller göra matlådor med mera

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *