Böcker

Nytt i bokhyllan

Titta vad jag fick hem i brevlådan förra veckan! I fredags kom ett litet bokpaket hem till mig. Äntligen. Hade beställt dem för en månad sen, men eftersom vissa av de inte kom ut förrän nyligen kom de nu. Ska bli så kul att läsa dem!

Friläge av Yrsa Keysendal

Anna och Linda växer upp på samma gård. De delar på dagarna, gungorna och sover på varsin sida om samma vägg. De delar också erfarenheten av att växa upp med en förälder. Anna bor med sin mamma och Linda med sin pappa. De vet allt om varandra. Men så en dag börjar något förändras. Något går sönder som är omöjligt att laga. Många år senare sitter Anna i en bil och kör fortare än hon trodde var möjligt. Där finns ingen riktning, där finns tusen riktningar. Och ligger inte utom kontroll farligt nära full kontroll? 

Har sett Yrsa i Floras blogg då och då och blev självklart nyfiken på hennes debutroman. Hoppas att språket är fantastiskt, vilket jag också tror det är. Känner tråkigt nog inget särskilt för handlingen. Men tror verkligen det kan bli superbra ändå!

Hålla andan av Flora Wiström

Mina, Daria och Sam är syskon. Det är Minas första sommar efter studenten och vännerna har vänt henne ryggen. Det blir inte bättre av att storasystern Daria aldrig har tid. Hon är tävlingssimmare och allas stjärna. Blixtrar målmedvetet fram genom vattnet. En dag är Daria försvunnen. Garderoben är tom, passet är borta och Mina hänvisas bara till hennes röstbrevlåda. Vart har hon åkt, och varför? Oron gräver sig djupt i Mina. Hon cyklar till simhallen för att söka efter svar. I simhallen finns omklädningsrummet där Cissi plockar hår ur golvbrunnarna. Där finns det heta plåttaket där de anställda röker gräs och gymmet där Sam sommarjobbar. Där finns redskapsboden där man kan ha sex mot gnisslande flytdynor. Och där finns bassänger att sjunka i. Mina tillbringar de två första veckorna av sommaren i simhallen. Och för varje dag blir det allt tydligare att Daria bär på stora hemligheter.

Andra boken av Flora. Jag har läst hennes första och blev inte lika kär i den som jag hade velat. Vissa saker var fantastiska och andra inte lika. Men det betyder inte att jag inte ser fram emot att läsa denna. Ska bli så kul!

Brush Strokes av E.S. Karlquist

Todd Navarro is halfway through college, trying to juggle his art studies with work and avoid the ongoing feud between the gallery where he works and the one next door. When his best friend Mela invites him to a frat party, he meets athlete Daniel Berger, who doesn’t fit Todd’s preconceived notions about jocks. After an unexpected night together, a romance seems possible, until Todd discovers that what they have in common could also drive them apart.

Är det någon därute som också läste JÄDDAS (Jag är den du aldrig ser)? Jag fullkomligt älskade den. Såklart. Och en av mina gamla vänner känner en av de som skrev den och hörde av sig för drygt en månad sen (strax innan jag beställde) för att meddela att en av de tjejerna har nu skrivit sin egen bok. Och att den skulle varit från början någon form av fanfiction av allas favoriter Derek och Stiles från Teen Wolf. Detta kittlade mig nyfiken som bara den. Så jag beställde självklart, och ska nog börja läsa den snart.

Någon bok ni vill läsa?

2 kommentarer

  • Lena

    Härligt med nya böcker! Ser fram emot att läsa vad du tycker sedan, har inte läst någon av dem men det kliar i köpa böcker fingrarna just nu. Skall dock vänta och köpa in lite böcker när jag reser tillbaka till London om ett par veckor. Köpa in de där efterlängtade böckerna inbundet för en mycket billigare peng än hemma haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *