Filmer

Netflix & chill med Mads Mikkelsen

Gissa vem som fyller år idag? Nej, tyvärr det är inte jag. Men nästan. Idag är det Mads Mikkelsens födelsedag. Har alltid velat införa detta som en Mads-tradition hemma, men det har inte riktigt gått igenom än. Fira med att se en av hans filmer. Ska försöka ikväll! Det finns just nu fem filmer med Mads på Netflix varav en är en fortsättning på en film så jag struntar i den. Men de andra är…

Mads

A Royal Affair

Ett periodiskt drama från 2012 med bland annat Alicia Vikander i huvudrollen tillsammans med Mads.

En ung drottning blir kär i sin läkare, och de börjar en revolution som förvandlar sin nation för alltid.

Nu var det väldigt längesen jag såg A Royal Affair men jag tycker om den väldigt mycket. Minns främst hur bra Alicia Vikander är i den och hur bra hon är på danska (i alla fall i mina icke-danska öron). Kostymdrama med bra skådespelare, en het romans, spänning och en galen kung. Vad mer kan en begära?

Mads

Efter bröllopet

En mindre film (i detta sällskap) från 2006 med bland annat Rolf Lassgård i en av rollerna.

En chef för ett barnhem i Indien skickas till Köpenhamn, Danmark, där han upptäcker en livsförändrande familjehemlighet.

Tycker faktiskt att det här är en liten pärla. Tycker att Susanne Bier (regissören) gör ett bra arbete med de känslosamma scenerna. Har hört att det är en film många tycker är mindre bra (och andra jättebra). Vill väl säga att jag står där någonstans i mitten.

Mads

The Salvation

En västernfilm som utspelar sig på 1870-talet som kom 2014. Med bland annat Eva Green och Jeffrey Dean Morgan. 

En europeisk bosättare har just fått hit sin familj när de mördas. Han tar hämnd på mördarna och upptäcker sedan att han just dödade brodern till den lokala baronen.

Jag har faktiskt inte sett denna film med Mads. Skulle alltså vara toppen för ikväll. Har inte hört så mycket om den, men känner att trailern i alla fall gör mig nyfiken och har ändå en 6,7 på IMDb. Kommentera gärna om ni har sett den!

Mads

Jakten

En dramafilm från 2012 som behandlar svåra ämnen och lämnar ingen oberörd.

En lärare lever ett ensamt liv, hela tiden kämpar över sin sons vårdnad. Hans liv blir lite bättre när han finner kärlek och får goda nyheter från sin son, men hans nya tur är på väg att brutalt splittras av en oskyldig liten lögn.

Jag har sett Jakten två gånger och känner egentligen aldrig mer igen. Inte för att den är dålig, tvärtom det är en fantastisk film, men för att jag blir så arg, ledsen och besviken på mänskligheten när jag ser den. Men med det sagt tycker jag att alla borde se den.

vad ska ni se på ikväll?

Är förresten inte sponsrad av Netflix överhuvudtaget utan bara en bra tjänst som jag själv använder och betalar för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *