Filmer,  listor,  Serier

Lista | Film eller serie?

Såg den här listan hos JohannaEwa och bestämde mig för att det vore kul att svara själva på den.

Favoritfilm?

Om jag måste välja en film väljer jag trilogin Sagan om Ringen och redan där fuskar jag rejält. Men det är min favorit. Annars älskar jag även Mask, Pride & Prejudice och Flashdance. Men detta vet ni ju sen innan. Ni kan se alla mina favoritfilmer här!

Favoritserie just nu?

Svårt att säga. Tror den jag ser veckovis just nu är jag mest sugen på Prodigal Son eller Single Parents. Men ska verkligen inte förneka hur otroligt taggad jag är på sista säsongen av Supernatural som kommer idag, eller Legacies. Har också bara sådär börjat se lite utvalda avsnitt av The X-Files (igen) med Johan och det är ju såklart superbra som alltid.

Favoritserie all time?

Veronica Mars. Som ni alla vet. Mina tio favorit kan ni läsa om här!

Favoritskådespelare?

Så himla svår fråga egentligen. Har nästan inga favoriter, inte som jag hade förr i alla fall. Men det är svårt att inte nämna Marlon Brando, Joaquin Phoenix, Gary Oldman och Mads Mikkelsen.

Favoritskådespelerska?

Nästan ännu svårare fråga (av någon anledning). Men jag gillar nog mest Julianne Moore. Sedan känns ju Kristen Bell som typ världens bästa människa. Andra som jag uppskattar är Winona Ryder, Keira Knightley och Natalie Portman.

Favoritkaraktär från serie?

Veronica Mars från serien med samma namn. Eller Dean Winchester från Supernatural.

Favoritkaraktär från film?

Alla karaktär i Sagan om Ringen. Eller Elizabeth Bennet från Pride and Prejudice.

Favorit film-/ seriegenre?

Jag gillar väldigt blandat, men tror det jag gillar mest är drama. Till serier kan det vara karaktärsdragen, tungt drama. Men jag vet inte. Gillar nästan allt.

Någon uppkommande film du vill se?

Star Wars: The Rise of Skywalker såklart. Vill veta hur mycket J.J. Abrams väljer att ändra tillbaka, fortsätta köra på och hur trilogin knyts ihop.

Senaste filmen du såg?

Wes Craven’s New Nightmare. Inte en toppenfilm, men sista inom Terror on Elm Street. Gav den 2/5.

Maratonkollar du på någon serie nu?

Yes! Har ett långsamt frukostmaraton av The Fresh Prince of Bel-Air. Det betyder att vi ser ett avsnitt till varje frukost. Har alltid en sån serie. Annars så strökollar jag på Once Upon a Time när jag har tid/lust.

Film eller serie?

Gillar båda och det beror helt på tillfället. Kan tycka att serier har en tendens att gå djupare med karaktärerna – vilket kan både vara bra och dåligt. Kul att investera i karaktärerna över en stund, men det kan också bli dåligt och tråkigt i längden. Om jag får välja just nu, idag, denna sekund hade jag valt serie. Fråga mig imorgon och jag hade troligtvis sagt film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *