Mina tre Disney-favoriter

Det är ett samarbete med bloggarna ElsaEmelieFeliciaSara och Lovisa

Den här veckans tema är animerat och det får mig såklart och tänka på Disney och deras fantastiska filmer. Jag tänker nu skriva mina tre favoriter. Är antagligen ingen nyhet för er vilka de tre är. Men ändå. Går bakifrån och avslutar med min absoluta favorit.

disney

Lejonkungen

Det är svårt att inte ha med Lejonkungen. Tycker den är fantastiskt. Och fruktansvärt ledsam. Älskar också Rikard Wolff som Scar. En fantastiskt röst som gör hela filmen ännu bättre. Dock var det längesen jag såg den. Borde nog se om den igen.

disney

Skönheten & Odjuret

Min favorit Disney när det kommer till prinsessor. Hur många gånger har en inte som liten flicka velat vara Belle? Eller att jag fortfarande letar efter den perfekta röda kappan som hon har när de kastar snöbollar på varandra. Eller drömmer om ett bibliotek likt hennes? Och kanske framför allt blir besviken på när Odjuret blir en prins…

disney

Bernard & Bianca

Favoriten! Vet egentligen inte varför den är min favorit men det är något den som får mig på så bra humör. Den är så fruktansvärt mysig! Bernard och Bianca – så fina. Historien om Penny har verkligen följt efter mig. Så himla läskig, mysig och en massa andra känslor som kommer fram.

vilken är er favoritfilm från disney?

14 svar till “Mina tre Disney-favoriter“

 1. Min absoluta favorit är Toy story!!! 🙂 Lejonkungen är min tvåa. Skönheten & odjuret min trea.

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Toy Story är så bra! Tyckte den var sjukt läskig när jag var liten. Killen som tar huvudet från systerns docka och så. Obehagligt!

 2. Jag måste nog säga att Lejonkungen är min favvo !

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Det är en stor favorit. Bland mig och många andra.

 3. Min absoluta favorit har alltid varit Skönheten & Odjuret. Jag älskar musiken, miljön, budskapet och styrkan som Belle har.

  Kram Sanna

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Det är nog de sakerna som jag gillar med den också. Så bra film och min favorit disneyprinsessa-film.

 4. Amanda skriver: Svara

  Min favorit är Lejonkungen, har sett den hur många ggr som helst 🙂

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Otroligt bra film! 🙂

 5. Jag skulle vilja säga Pocahontas och Lejonkungen men eftersom jag kan citera Herkules från början till slut pga jag såg den så många gånger som barn kanske det är den hahaha

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Så längesen jag såg Pocahontas. Får nog ta och göra det snart. Däremot Herkules är ju jättego film. Svårt att välja favorit egentligen.

 6. Lejonkungen, lätt! Andra plats Skönheten&Odjuret. Typ samma, haha. Båda har typ sköna bi-karaktärer. Simon&Pumba, mrs Potts ^^

  OCH – Djungelboken!

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Djungelboken är så härligt! Underbar musik bland annat.

 7. ps. Får man låna detta tema vid tillfälle? 😛

  1. karinsuniversum skriver: Svara

   Ja absolut! Kör hårt bara 🙂

Kommentera