Filmer

Mina Disney förälskelser del 1

Med tonerna av I’ll Make A Man Out Of You från Mulan började jag tänka på vilka som var/är mina förälskelser från Disney. Och jag har märkt att det kanske är lite udda. Eller så är det absolut inte alls udda. För visst hade man några favoriter som barn när en tittade på Disney. Men hos mig var det sällan prinsarna som var intressanta. Vilket ni snart kan se!

Robin Hood är med i Robin Hood Foto: Disney

3. Robin Hood

Robin Hood är väl ändå rätt söt? Okej, mycket väl medveten om att han är en räv. Svårt att missa den lilla detaljer liksom. Men älskade honom när jag var liten. Han är snäll, tar från de rika och ger till de fattiga. Helt fantastiskt filosofi. Och vem har inte önskat att själv få ringen som han ger Marion?

Li Shang är med i Mulan Foto: Disney

2. Li Shang

Tror den här förälskelsen kom senare. Inte så mycket när jag var barn, men den var fortfarande där. Just nu tror jag ändå att Li Shang är en stor favorit. Trots hela den där grejen med att han ska göra män, ogillar kvinnor i strid osv osv. Något charmigt är det ändå med denna supermacho-killen.

Beast är med i Skönheten och Odjuret Foto: Disney

1. Beast

Min absoluta favorit är ingen mindre än Beast/Odjuret. För det första älskar jag filmen. Lätt en favorit. Brukar vara på plats ett till tre beroende på humör. Och jag älskar honom. Även om han håller Belle inlåst ett tag, och är lite sådär taskig. Minns också hur besviken jag blev när jag var barn, när han blev vanlig prins i slutet. Sjukt besviken.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *