Serier

Första titten | The Falcon and the Winter Soldier

Disney+ har öppnat dörrarna för ännu en Marvel-serie. Den första var WandaVision som tog slut för bara några veckor sedan sen. Nu är det istället The Falcon and the Winter Soldier som tagit plats. Ett actionäventyr och en buddyromance. Marvel tillsammans med Disney+ har verkligen skapat en hel ny nivå av superhjälteserier – i jämförelse med de DC-serierna som finns på bland annat CW. På ett oförklarligt sätt känns detta mer äkta och riktigt, och kanske en gnutta mer seriöst. Som om det vore en biofilm. En väldigt lång och utdragen sådan.

Senaste gången vi träffade Sam Wilson, aka Falcon (spelad av Anthony Mackie), fick han ta över stafettpinnen och skölden av Captain America. Han skulle bli nästa hjälte. Det är väldigt stora skor att fylla, och han valde istället att ge ifrån sig skölden till vad vi trodde skulle bli en del av museet om Steve Rogers. Det tog inte lång tid innan man hade tagit fram en ny Captain America, John Walker som är en del av den amerikanska militären. Visserligen har Walker ett imponerande CV, men han är ju inte vår nya hjälte. Det borde istället varit Falcon.

Den andra personen i det här ”buddy-cop-action”-dramat är ingen mindre än Bucky Barnes, Steve Rogers andra bästa vän (spelad av Sebastian Stan). En man med ett stort och mörkt bagage. Vi ser honom gå i terapi, umgås med en man som har gömmer en hemlighet för, försöker komma in i det moderna samhället och bara komma tillbaka till ett liv utan våld och krig. Vilket han inte kommer ifrån nu heller, men nu har han i alla fall en vän i Sam.

Inledningen av The Falcon and the Winter Soldier fokuserar främst på två saker. Den nya Captain America och deras syn på att deras bästa vän fått ett nytt ansikte. Och en grupp människor som har möjlighet att bli superstarka som vars filosofi är att världen var bättre under ”the blip”, d.v.s. när hälften av människorna försvann. Låter ju otroligt hemskt men tror deras tanke inte är lika ond som man kan tro. Utan att alla hjälptes åt och alla hade förlorat någonting. Istället för i den normala världen när de rika tar allt de kan få.

Jag är här för relationen mellan Sam och Bucky. Tror deras kemi kan vara spännande och roligt att se. De har redan haft bra scener tillsammans. Där de har den typiska vi gillar inte varandra samtidigt som de älskar varandra-jargongen. Jag är ju också rätt svag för karaktären Bucky överlag. Det jag kan känna är lite svagare är konflikterna. Nya Cap är tråkig, även om jag förstår att hans roll kan vara intressant och ge nivå. Den lite onda gruppen är tyvärr också rätt tråkig för tillfället. Det är nästan allt runt omkring som är mer intressant för mig. Till exempel scenen med  Isaiah Bradley och hans historia. Eller att i slutet av andra avsnittet bestämde sig för att hälsa på Zemo (spelad av Daniel Brühl). Att vinna över onda supermänniskor behövs tydligen ännu ondare människor.

Är glad att det är en miniserie på sex avsnitt. För tror den passar som den nu känns som, som en lång film, snarare än en långvarig tv-serie som trampar. Från och med avsnitt tre som sänds imorgon kommer den också hamna på mina veckosammanfattningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *