Filmer

Star Wars: The Rise of Skywalker | Trailer & förväntningar

Star Wars Episode IX kommer den 18 december till Sverige. Det är den sista delen i den här sagan. Detta är filmen, förutom Endgame, som jag mest fram emot. En del av mig känner att den inte behöver en trailer eller teaser. Ingenting. För vi kommer att se den ändå. Men samtidigt nu när vi fick en teaser så är jag glad. För jag tycker det ser lovande ut!


Som jag sa ser denna nya Star Wars trailern lovande ut. Den kommer med en hel del frågor – som sig bör. Och jag är nog mer exalterad över att se den nu än jag var innan. Men ska vi djupdyka ner lite grann i den?

Känslomässigt mellan Leia och Rey. Foto: Lucasfilm
Känslomässigt mellan Leia och Rey. Foto: Lucasfilm

Hur får Leia sitt avslut?

Vi får se ett klipp där Leia och Rey kramas. Ser ut att vara ett väldigt känslosamt ögonblick. Det är oklart om hur Leia ska få sitt avslut (om hon ens får det?). Däremot har de tidigare gått ut med att de inte ville använda sig av CGI för att återskapa hennes karaktär. Som ni alla vet så gick Carrie Fisher bort 2016. Istället har de valt att använda material från den tidigare Star Wars filmen – The Force Awakens. Det betyder att de var tvungna att se till att de scenerna passar in i storyn.

Hela gänget är samlat + en ny droid. Foto: Lucasfilm
Hela gänget är samlat + en ny droid. Foto: Lucasfilm

Finn leker Brendan Fraser i Mumien

Finn och Poe leker någon karaktär i Mumien om vi ska titta på deras klädsel. Men en annan intressant sak med just dem. Var är de någonstans? Är det möjligtvis Tatooine? Det vill säga planeten där både Anakin Skywalker (Darth Wader) och Luke Skywalker kommer ifrån. Alternativt också Jakku som är Reys planet. Hur många ökenplaneter kan det finnas?

Kylo Rens hjälm är tillbaka! Foto: Lucasfilm
Vad innebär det att Kylo Ren får sin hjälm tillbaka? Foto: Lucasfilm

Har Kylo Ren bestämt sig?

I The Last Jedi förstörde Kylo Ren sin hjälm i frustration. Den hjälmen som har speglat honom i hans kamp att bli mer som sin morfar Darth Vader. Men nu håller den på att återskapa. Vad innebär detta? Att han nu har bestämt sig för att vara på en mörka sidan, och lämna allt med Ben att göra bakom sig.

Lando är tillbaka! Foto: Lucasfilm
Lando är tillbaka! Foto: Lucasfilm

Återkomsten av karaktärer

Vi får både se Lando som är tillbaka, och tillsammans med Chewbacca. Kul att få återse honom. Men var har han hållit hus fram tills nu? I slutet av trailern hör vi även ljudet av Palpatine skratt. Är han tillbaka? Det är också precis när Luke (som gör voiceovern) säger: ”No one is ever really gone.”

Och vad innebär titeln? The Rise of Skywalker. Handlar det om Luke? Som kanske inte är död ändå? Eller om en helt annan vi aldrig sett tidigare. Möjligtvis Kylo Ren som är halvt Skywalker. Eller är Rey en Skywalker i alla fall. Hm… Vad tror ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.