Serier

Lethal Weapon | Säsong 2

Lethal Weapon

Titel: Lethal Weapon Skapare: Matthew Miller Medverkande: Damon Wayans, Clayne Crawford & Keesha Sharp Genre: Action, Drama & Crime Premiär: 2016 – Network: FOX

Handling,

En polis som försöker hålla koll på sin stressnivå blir partner med en polis som är något ur gängorna.

Tankar,

Den andra säsongen av Lethal Weapon är nu över och detta kan också bli den sista. Men mer om det senare. Första säsongen handlade till stor del om Riggs döda fru, och den här om hans pappa. Som visade sig inte vara död.

Det bästa

Det jag gillar mest med Lethal Weapon är relationerna. Riggs och Murtaugh har en massa fina scener tillsammans. Samma med Trish. En sak jag gillade med andra säsongen är att på något sätt har ändå Murtaugh vuxit upp. Kanske inte helt, för han gjorde en del dåliga beslut angående hans barn, men i slutet mot säsongen kändes det ändå som han hade börjat växa upp och behandla sina barn (och fru) med mer respekt.

Okej, i brist på Maureen är faktiskt Riggs och Molly ett fint par. Deras scener var väldigt gulliga, och jag uppskattade dem. Om det är någon som kanske förstår sig på Riggs är det nog ändå Molly. Därför var slutet på säsongen rätt tragisk.

Lethal Weapon

Det värsta

Hela Palmer-delen i början av säsongen var jag inget fan av. Men tror ändå att det var viktigt för Riggs att gå igenom. Speciellt om han skulle någonsin kunna gå vidare, och vid ett senare skede vara med Molly (och tyvärr inte Maureen).

Annars tyckte jag också att Lethal Weapon stampade lite på samma plats hela tiden. En sak hände, sen blev det dåligt, allt blev bra igen, och tillbaka till det dåliga. Hur många gånger ska vi se Murtaugh bråka med Trish? Hur många gånger ska vi se Riggs backa från Molly för att inte såra henne? Om och om igen.

Övriga tankar

Avery och Bailey borde fått mer utrymme i denna säsong. Okej, Bailey fick ett avsnitt. Och Avery fick vissa betydande scener, speciellt när de anspelade att han är nästan som en pappa till Riggs och Murtaugh. Men ändå.

Lethal Weapon

Inför nästa säsong

Det är väldigt oklart i skrivande stund om det blir en tredje säsong av Lethal Weapon. Och isf, hur den kommer se ut. För Clayne Crawford (spelar Riggs) har varit med om en del diskussioner om att han har tappat temperamentet och därav visat en stor fara för produktionen och dess personer. Just nu pratas det om att antingen lägga ner serien, köra på som vanligt eller byta ut Crawford mot en annan. Om utbytet skulle vara en ny karaktär eller bara byta utseende på Riggs vet jag inte. Jag förstår totalt att ta bort Crawford, för det är inte okej, men att byta ut honom? Han är huvudpersonen. Det skulle inte gå. En kanske tänker att både Murtaugh och Riggs är huvudpersonerna. Men förut när jag skrev vad säsongerna har handlat om är det ganska självklart att Riggs är den som styr serien framåt. Vi får helt enkelt vänta och se. 

har ni sett Lethal Weapon?

4 kommentarer

 • Film&serier bloggen

  Vad jag har läst som kommer det att bli en tredje säsongen, men Crawford är utbytt mot seann william scott ! Men jag vet dock inte om han är en ny karaktär eller bara ersätter Crawford som Riggs…

  • karinsuniversum

   Yep, hann aldrig ändra inlägget när jag hade läst nyheten. Har egentligen emot Scott MEN är inget fan av att byta ut skådis. Men tror det blir en ny karaktär och det blir rätt lätt med tanke på hur den slutade. Skulle hellre vilja att de lade ner den. Som jag skrev i inlägget är ju Riggs huvudkaraktären.

 • Emelie

  Känns konstigt att de kunde fungera så bra tsm on-screen, Crawford och Wayans, trots att Wayans inte alls verkar tyckt om Crawford off-sreen, vilket han delat nu när Crawford fick sparken

  • karinsuniversum

   Ja, förstår om han inte tyckte om Crawford men att snacka skit om honom känns onödigt. Även om han kanske förtjänade det. Och ja, så himla bra kemi. Blev väldigt förvånad när jag läste allt om de två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *