Böcker,  månadssammanfattningar

Januari 2021 Wrap Up

Det var en bra läsmånad under januari. Fick ändå till 11 böcker. Eller ja 10 böcker, med tanke på en läste jag om direkt. Men ändå känner jag mig lite besviken. Hade kanske hoppats på ännu fler böcker. Hm.. vet inte riktigt varför jag är besviken. Vanligtvis brukar jag läsa antingen noll eller tre böcker.

BÖCKERNA JAG LÄSTE

1. I’m Thinking of Ending Things – Iain Reid | ★★★★★
2. I’m Thinking of Ending Things – Iain Reid | ★★★★★ | ♲
3. Vaken dröm – Madeline Schantz | ★★★½
4. The Silent Patient – Alex Michaelides | ★★½
5. Jane Eyre – Charlotte Brontë | ★★★★½
6. En sån som du – Gillian Flynn | ★
7. På västfronten intet nytt – Erich Maria Remarque | ★★★★★ | ♲
8. Vägen tillbaka – Erich Maria Remarque | ★★★★½
9. Kamrater – Erich Maria Remarque | ★★★★½
10. Foe – Iain Reid | ★★★★½
11. Vrakgods – Erich Maria Remarque | ★★★★★

MÅNADENS STATISTIK

Läsmål

20%

Jag ligger bra till med mitt mål på att läsa 55 böcker under 2021. Har läst 20 % av mitt mål. Enligt Goodreads är jag 7 böcker före och enligt StoryGraph är jag istället 6 böcker före. Så någonstans mellan 6-7 böcker före. Känns som ett bra sätt att starta året med.

Uppdelningen av kön

Under januari blev det en större andel av böckerna skrivna av män. Vilket inte är så konstigt för jag läste 2 (eller 3) av Iain Reid och 4 av Erich Maria Remarque. Bara de två tillsammans är ju mer än hälften av böckerna jag har läst under månaden.

Hur jag läser böckerna

Jag lånade mest av böckerna på biblioteket. Vilket är en fantastisk tjänst som vi måste använda mer. Tyvärr var ju biblioteken stängda ett tag nu. Men här kunde man mejla dem och boka upp en take away-kasse som man fick boka en tid på att hämta upp utanför. Vilket är supersmart! Nu har de öppnat igen för snabba besök. Det tråkigaste är att min kommun har beslutat att dra ner på öppettiderna på vissa bibliotek i kommunen och hel stängt på söndagar. Vi går i helt fel riktning!

Är lite stolt över mig att jag har lyssnat på ljudböcker. Eller ja, det blev två stycken. Men det är bättre än vad jag vanligtvis gör. En e-bok och resten fysiska böcker som jag vanligtvis föredrar och kommer vara högre än de andra resten av året också.

Vilka genrer jag läser

Thriller och War är de genre jag har läst mest av. Det är inte så konstigt att War är så högt (Erich Maria Remarque). Nästa månad kommer det nog bli mer av en annan genre. Även om det kommer bli också War för jag är inte klar med mitt projekt av Erich Maria Remarque.

Betygsättningen

Wow! Vilken bra månad? De flesta blev 4,5 eller 5 i betyg. Det är ju helt fantastiskt! De jag har läst som jag tyckte bättre om är böcker jag har valt ut med omsorg och de andra har varit mer ”random” även om jag har haft de på min TBR-lista.

LÄSMÅL FÖR FEBRUARI

Jag har lagt till en till Reading Challenge vilket är Booksandlalas Buzzword Readathon Reading Challenge för 2021. Tanken är att man ska läsa någon form av bok med någon form av buzzword. Och tanken är att det ska ske mellan 1-7 i varje månad. Däremot kanske jag inte alltid gör det, men i alla fall under månaden.

2021 Month Key Word Reading Challenge: Over, Edge, Rain, Blade, Red, Come, None, Glass
The 2021 Diversify Your Reading Challenge: Memoir/Autobiography
The 2021 Diversify Your Reading Challenge Q1: Award Winning
Buzzword Reading Challenge 2021: A Color

  • The Power av Naomi Alderman (Diversify: Award Winning)
  • Rött, vitt & kungligt blått av Casey McQuiston (Key Word: Red + Buzzword: Color)
  • Allt jag har fått lära mig av Tara Westover (Diversify: Memoir/Autobiography)

En kommentar

  • Amanda

    Åh vad kul att du läste så många böcker i Januari. Jag har också goodreads och ligger helt okej tror jag. Min fvorit gener på böcker är skräck/thriller 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *