Filmer

Filmrecension | Hidden Figures

Hidden Figures

Titel: Hidden Figures
Regissör: Theodore Melfi
Medverkande: Taraji P. HensonOctavia Spencer & Janelle Monáe
Genre: Drama & History
Längd: 2 tim 7 min
Premiär: 2016
Land: USA

Handling,

The incredible untold story of Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan and Mary Jackson – brilliant African-American women working at NASA, who served as the brains behind one of the greatest operations in history: the launch of astronaut John Glenn into orbit, a stunning achievement that restored the nation’s confidence, turned around the Space Race, and galvanized the world. The visionary trio crossed all gender and race lines to inspire generations to dream big./ Letterboxd.com

Jag tycker,

Jag tyckte om Hidden Figures. Gillar att den är baserad på en sann historia och tar inte endast upp dessa tre lysande kvinnor och jakten att få upp män i rymden, men också hur tiden var för dessa kvinnor, och andra runt omkring. Det brukar ofta vara våld i liknande filmer. Att de slåss för sina rättigheter. Men här har vi tre kvinnor som istället kämpar för det vardagliga. & tar hjälp av sin intelligens och vilja att hjälpa till.

Det var nog balansen mellan de hemska sätten som de blev behandlade på och spänningen med att få upp den första amerikanen i rymden som gjorde att filmen blev lyckad. Hade det vägt över på en kant hade det plötsligt inte varit lika bra längre. Den hade dock sina cheesy-scener när de var hemma hos sina familjer. Men de scenerna gjorde att de blev mer mänskliga.

Tyckte verkligen om skådespelarna. Känner väl lite att varför just Octavia Spencer fick nomineringen och inte Taraji P. Henson eller Janelle Monae. Men samtidigt känner jag att det var bra val ändå. Fast alla tre var helt lysande! Kevin Costner var helt okej, ungefär som han brukar vara. Jim Parsons… herregud. En del av mig önskar verkligen att de hade tagit en annan för den rollen. Men samtidigt så fick jag en sådan jobbig känsla över honom så det passade in med hans karaktär. Svårt att avgöra.

★★★½

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *