Filmer,  månadssammanfattningar

Filmdagboken | Maj ’19

Har märkt när jag har skrivit vilka filmer jag ser varje månad att jag och J verkligen har ett tema. Först var det lite kvar från när vi såg Avengers filmer inför Endgame. Sedan startade vi nya delen med The Da Vinci Code och den trilogin. Och sedan X-Men inför Dark Phoenix. Vi såg Dark Phoenix på öppningsdagen, så lär väl komma en recension inom kort.

42. The Da Vinci Code ♲

Historia och skattjakt. Tycker det är väldigt kul att se. En blir ju väldigt investerad i handlingen. Just historia blandat med kristendomen är intressant och därmed är detta kul att se. Det är mycket fram och tillbaka. Springa efter ledtrådar. Vem är ond? Vem är inte ond? | ★★★½

43. Captain America: Civil War ♲

En Captain America film som känns mer som The Avengers film. Fullspäckad med karaktärerna och jag är nog en av få som hejar på Steve. Det är ändå hans film. Kom igen! Anyway, gillar den starkt. Det är olika vänskaper som står på spel, vad är rätt och fel och bara så kul att se alla karaktärer samlade. | ★★★★

44. The Avengers ♲

Kändes som det vore hundra år sedan sen jag såg första Avengers så var tvungen att se den med. Det är kul att se alla samlade som jag skrev om förra filmen (se ovan), men också samlade för första gången. Hur alla träffas och hur redan från start det är kyligt mellan Tony och Steve. Loki som skurken, så bra! | ★★★★

Ocean’s Eight Foto: Warner Bros. Pictures

45. Ocean’s Eight

Jag gillar Ocean-filmerna för att de är underhållande, dumma och har den där obligatoriska twisten. Den nya, med all Female cast, är precis samma. Så jag gillar det. Men det ger ingenting mer. Varken mer eller mindre. Lite mellanmjölk. Gillar de flesta karaktärerna och allt är egentligen bra. Bara inget speciellt. Typ. | ★★★

46. S.W.A.T. ♲

Fick en känsla av att jag borde se S.W.A.T. igen. Sagt och gjort. Den är sämre än jag minns. Detta är verkligen ingen bra film. Gillade jag den enbart för att jag tyckte både Colin Farrell och Jeremy Renner var snygga? Ganska logiskt av mig. | ★½

47. The Last Summer

The Last Summer är precis det som den utser sig vara. En romantiskt komedi för tonåringar om tonåringar där allt är en kliché. Helt okej film ändå. Flera olika romanser och handlingar samtidigt om dessa tonåringar som har en sommar innan de splittras. Ett par gör slut för att de ändå kommer göra slut när de börjar på college. En kille tar tillfället i akt att spendera tid med tjejen han är kär i. Och två killar tar på sig slips och kavaj för att leka vuxna och dricka öl. Men jag ville rulla mina ögon till nästan varje scen. | ★★

48. Accepted ♲

Måste sluta titta på filmer som jag har för mig jag tyckte var underhållande eller okej när jag var yngre. För när jag minns tillbaka nu i efterhand tyckte jag nog aldrig att denna var särskilt underhållande. Tycker snarare att den är tråkig, och tyckte nog redan det då. Inte superbra. | ★

49. Angels & Demons ♲

Sjukt hur jag ändå har sett denna film säkert minst tre-fem gånger och fortfarande blir osäker på vem som är skurken förrän i slutet. Samma som första filmen, The Da Vinci Code, men inte lika bra. Men nästan samma. | ★★★

Pet Sematary Foto: Paramount Pictures

50. Inferno

Skulle vilja säga att trean är samma som de första två. Men wow, denna är inte bra. Inte ens lite underhållande. Knappt det. Langdon är huvudpersonen i allt, och anledningen till att det blir intressant. Men när han tappar sitt minne, eller bara oviktiga saker som vad kaffe heter men inte hans lösenord, så blir det bara magplask. Det är tråkigt. | ★½

51. Pet Sematary

En del av mig tyckte den var onödig då originalet fungerar bra och är bättre. En annan del tyckte det ändå var underhållande, och kul att de hade ändrat vissa delar för göra det intressant för oss som sett originalet (och läst boken). Ni kan läsa min recension här. | ★★★  

52. X-Men ♲

Bra start på hela X-Men storyn. Wolverine får en bra start. Hugh Jackman är verkligen Wolverine. Perfekt i sin roll! Gillar hela problemet med att människorna börjar bli rädda för mutanterna och vill ha ett register på dem. Bra start för att se hur de olika ”lagen” tycker om det. Professor X och Magneto. Tråkigt bara att vissa karaktärer bara är så tråkiga, typ Toad. | ★★★

53. X2 ♲

Likt första filmen då den tar vid där den andra slutade. Samma problem fast större nu när general Stryker kommer in i bilden. Och Professor X och hans X-Men tvingas samarbeta med Magneto och Mystique. På ett sätt är den bättre än ettan, men på att annat sätt är den ungefär lika bra. Som sagt, mycket lika ändå. | ★★★

54. X-Men: The Last Stand ♲

Den tredje filmen i första trilogin är bra om en bortser från Dark Phoenix-delen. Tråkigt nog är just den delen det största som sker och gör att filmen gick från bra till okej. Vet inte om det är för att de har gjort det dåligt, eller för jag tycker att Jean är en otroligt tråkig karaktär. Kanske mest för det andra. Och typ alla dör. På ett dåligt och onödigt sätt. | ★★½

X-Men: First Class Foto: Marvel

55. X-Men Origins: Wolverine ♲

När jag tittar på Letterboxd känner jag mig ensam att gilla denna. Det är ju liksom inte som Wolverine andra film som är ett bottennapp. Tycker den här är rätt bra. Hugh Jackman är ju lysande och svår att misslyckas med. Istället för att fokusera människor mot mutanter är det snarare om familjen och hans relation med sin bror. Gillar det! Och vi får se härliga karaktärer som Deadpool och Gambit. | ★★★

56. X-Men: First Class ♲

Känns som det är få prequels som faktiskt fungerar. First Class är en av de som faktiskt är bra. Riktigt bra! Gillar den mycket. Att få se mer av Charles och Eriks relation är jättefint, och viktigt. För de ska ju vara de där bästa vännerna som blivit typ fiender för att de tycker olika. Att se deras bakgrunder och hur de blir vänner är därför viktigt. Fassbender är ju perfekt och kanske en nivå över alla andra. | ★★★★

57. X-Men: Days of Future Past ♲

Har förstått att det finns delade meningar om denna, men alltså jag gillar den. Kanske mycket väl är min favorit bland X-Men filmerna. De blandar gamla och nya karaktärerna. Wolverine är med. Och Quicksilver är så mycket bättre här än i Avengers. Det är spännande, tidsresor, samma dilemma som vanligt och mycket mycket mer. | ★★★★

58. X-Men: Apocalypse ♲

Från att ha två riktigt fina filmer efter varandra kom denna och jag blev trött. Denna är inte lika bra och jag har inte gillat den. Nu när jag har sett Dark Phoenix, tycker jag nog lite mer om den. Men mer om det kanske i den nya recensionen av Dark Phoenix som jag bör skriva denna vecka. Anyway, här får vi även möta yngre Scott, Jean och Storm. Det är lite kul. Men det är mycket tonårsdrama och ångest som jag inte bryr mig om. Quicksilver har en bra scen, tråkigt nog är den nästa identisk med sin scen i förra. | ★★½


Bästa och sämsta

Bästa för månaden är nog X-Men: Days of Future Past för det var kul att se den igen och inse hur mycket jag gillade den. Har tidigare blandat ihop den med First Class. Och märkt att det mesta jag gillar är just i denna. Sämsta är nog Inferno. Har visserligen satt andra på längre betyg, men stor besvikelse ändå. De har bra skådisar och antagligen en bra budget men ändå blir det dåligt och tråkigt.

Totalt antal filmer: 17
Filmer jag sett tidigare: 13
Filmer jag sett på bio: 1
Antal dokumentärer: 0
Medelbetyg: 2,97

En kommentar

  • Emelie

    Tycker det är så intressant att vi har så olika åsikter kring X-Men! Typ helt olika tankar kring alla filmerna hahah. Förutom att jag också tycker Days of Future Past är den bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *