Filmer,  månadssammanfattningar

Filmdagboken | Juni ’19

Det märks att det är juni. Tror jag ser mindre film på sommaren än vad jag ser på resten av året. Vet inte varför. Eller är det bara för att jag ser mycket film med Johan och han har varit borta några dagar. Kanske för att vi har satsat på olika serier istället, eller bara njutit av vädret utomhus. Fick enbart ihop fyra filmer i juni. Men det är ändå okej. Det roligaste är väl att jag inte hade sett en enda innan, och faktiskt en på bio.

59. Dark Phoenix

Ni vet redan vad jag tyckte om Dark Phoenix om ni läste min recension. Jag är så besviken på den här filmen att jag vet knappt vad jag ska säga. Har redan sagt det en gång, och vill inte vara mer negativ. Ni kan läsa hela min recension här. | ★

60. The Ritual

The Ritual handlar om ett gäng kompisar som efter en tragedi åker till Sverige för att vandra. Efter en olycka bestämmer de sig för att ta en genväg genom skogen… och det skulle de inte ha gjort. Jag tyckte den var väldigt bra, kanske till sista delen. Vill inte säga för mycket med det jag inte var särskilt förtjust i, men uppskattade allt när de var i skogen tillsammans och det verkligen var uppenbart att någonting inte stämmer. | ★★★

Filmdagbok Juni The Ritual Foto: Netflix
The Ritual Foto: Netflix

61. Shadow of the Vampire

En film om filmen Nosferatu. Om hur de lyckades få till en sådan bra och realistisk vampyrfilm och att ingen efter det har lyckats. Och det var ändå 1922. I den här filmen menar de att skådisen, Schreck, var faktiskt en riktig vampyr. William Defoe gör rollen som honom riktigt bra. | ★★★

62. Tag

Vi var ute efter något lättsamt och sett den här på Netflix ett antal gånger som reklam, och till slut så gav vi den en chans. Trodde inte att den skulle vara bra, men underhållande. Och det var precis så det var. Det är ändå lite kul att se vuxna män springa runt och leka kull. Och jag skrattade faktiskt högt några gånger. | ★★★


Bästa och sämsta

Bästa skulle jag nog säga var Shadow of the Vampire för den var intressant och kul att se någonting om Nosferatu. Även om Tag var riktigt underhållande, och The Ritual hade en stark start och mitt. Sämsta är i alla fall helt klart X-Men: Dark Phoenix.

Totalt antal filmer: 4
Filmer jag sett tidigare: 0
Filmer jag sett på bio: 1
Antal dokumentärer: 0
Medelbetyg: 2,5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *