Filmer

Sex stycken skräckikoner

Glad Halloween och hej skräckikoner!

Är Halloween en högtid som ni brukar fira? Kanske går bus-eller-godis runt kvarteret? Fyller huset med pumpor? Klär upp er för en fest eller bara myser i soffan framför en skräckis? Jag är mest för det sista. Har aldrig gått bus-eller-godis. Tror inte att Halloween var en stor grej när jag var liten. Knappt att man visste vad det var. Började gå på fest med utklädnad när jag var 19 och det ingick i universitetet. Jag och min sambo har haft några fester med Halloween-tema och det är kul. Men oftast betyder Halloween och hela oktobermånad en djupdyk ner i skräckfilmerna.

Som ett fortfarande nytt skräckfan, om jag ens kan kalla mig för ett fan, så tänkte jag skriva om sex stycken ikoniska skräckfilms skurkar. Kanske någon av dem är perfekt för utklädnad till Halloween? Skräckikoner brukar vara ett säkert kort.

Michael Myers (Halloween)

Michael Myers blev en skräckikon i och med John Carpenter slasher-skräckis Halloween. Myers skickas till psykiatrin efter att ha dödat sin syster, men flyr för att terrorisera Jamie Lee Curtis karaktär på självaste Halloween. Han har ingen direkt personlighet eller medkänsla utan bara en mördare som inte går att stoppa. Denna kom med på min lista över 10 filmer från 1970-talet som ni måste se, tillsammans med Texas Chainsaw Massacre.

Freddy Krueger (Nightmare on Elm Street)

Freddy är på många sätt en fantastisk skurk. Han har en färgglad personlighet (och utseende) men ofantligt läskig. I alla fall i originalfilmen, senare blir han mer och mer rolig. Dock fortfarande med en gnutta läskiga stunder. För Freddy är ändå läskig, speciellt då han attackerar dig där du inte kan försvara dig själv – i dina drömmar.

Jason Voorhees (Fredag den 13:e)

Jason är en speciell karaktär, då hans ikoniska utseende med hockeymasken egentligen inte kom förrän i tredje filmen. Och egentligen är det inte ens han som är mördaren i första originalfilmen. Trots det är han en av de skräckikoner som en minns mest och som är ikoniska. Han har till och med gått från att mörda tonåringar på sommarläger hela vägen till rymden.

Leatherface (Texas Chainsaw Massacre)

Leatherface är nog den karaktären jag tycker är mest skrämmande, och det faktum att han också är baserad på en verklig person. Det gör det hela ännu mer bisarrt och skrämmande. Leatherface bor med sin något annorlunda familj mitt i Texas och har en motorsåg samt en mask av mänsklig hud. När han kommer efter dig är det bara att springa och hoppas på det bästa.

Pinhead (Hellraiser)

Pinhead är kanske den mest visuell finaste (eller läskigaste) av alla. Mest distinkta kanske är ett bättre ordval. Han tillsammans med demoner lever för att tortera och skapa smärta. Så var lite försiktig innan du leker med pusselboxar, för du vill helst inte hamna hos Pinhead och hans vänner.

Ghostface (Scream)

Scream är kanske inte direkt kända för att vara superläskiga, och Ghostface är egentligen inte direkt en person. Så hen skiljer sig från de andra skräckikoner. Men fortfarande en viktig och ikonisk karaktär. Dra på dig masken och gå all-in på att döda människor i din närhet. Vem som helst kan vara skurken bakom masken. Och är inte det också lite läskigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *