Serier

Ett avsnitt om dagen | Veronica Mars del 9

Det svänger så mycket i sista avsnitten av andra säsongen. Det kommer upp att Woody är skum. Gia blir förföljd och hennes pappa, Woody, blev ju också det tidigare. Kendall har ett förflutet och hon blir även viktig. Och sedan såklart, vi får äntligen reda på vem som ligger bakom busskraschen, och det är faktiskt väldigt ledsamt ändå. Och nya säsongen!

Veronica tar hjälp av Vincent ”Butters”

2.19 Nevermind the Buttocks

Veronica letar efter en hundmördare efter att ha anställts av en student vars husdjur blivit överkörd, och Keith upptäcker överraskande saker om Kendalls förflutna. Under tiden inser Weevil att Fitzpatricks missbrukar sina gamla gängmedlemmar, och Jackie söker jobb på Java Hut och ber Veronica att sätta ett bra ord för henne. Wallace försöker komma tillbaka tillsammans med Jackie.

Har ni tänkt på hur många gånger det är en hundägare som ligger dåligt till och måste få hjälp? Denna hunden blev dock överkörd, och det är så ledsamt! Vem är Kendall och vad har hon och göra med det irländska gänget Fitzpatricks? Så mycket frågor. Alltså när Liam ”sköt” Keith. Mitt hjärta. Keith är ju typ den bästa karaktären i hela serien. Börjar också gilla Jackie lagom till att hon ska sticka till Paris.

Gia har en som förföljer henne och ber Veronica om hjälp

2.20 Look Who’s Stalking

Gia är övertygad om att hon har en stalker, så Veronica tar fallet trots hennes pappas order att inte bli involverad. Samtidigt anlitar Woody Keiths hjälp till att undvika en skandal med en medvetslös kvinna på hans motellrum. Rektorn Clemmons beslutar att ställa in studentbalen efter att elever hade druckit under sin studentresa, så Logan ställer upp med en ”alternativ-bal” i sin svit.

Veronica har klamydia. Det var oväntat. Gia har en stalker, som visar sig vara Leo som blir anställd av Woody. Woody ber Keith om hjälp med en medvetslös kvinna på hans motellrum, och sticker sedan kniven i Keiths rygg. Alltså inte en riktig kniv, men skyller ifrån sig på Keith. Och sedan har Logan en alternativ-bal och finaste scenen någonsin dyker upp. Och Veronica finner Gia med Lucky som viftar med en kniv. Spännande!

En person tar med sig en pistol till skolan…

2.21 Happy Go Lucky

Aaron Echolls förhör håller på att avslutas och Logan intar vittnesbåset för att vittna mot honom. Under tiden finner Veronica misstänkta e-postmeddelande i Woodys dator. Och Lucky tar med sig ett vapen till skolan.

Typ sämsta avsnittet. Okej, inte för att det är dåligt utanför att det händer så mycket dåligt. Vi får reda på att Woody brukade ta på pojkarna i laget, och två av de dog i busskraschen. Är det Woody som ligger bakom det? Lucky kommer med ett vapen till skolan, men Wallace räddar dagen. Aarons förhör kommer och eftersom det inte finns några filmklipp och Kendall har tagit Duncans hår och satt på hans Oscarsstatyett så får alla för sig att Duncan dödade Lilly och vet ni vad… Aaron släpps fri. Typ det värsta som skulle kunna hända någonsin!

Examen! Veronica kan äntligen lämna Neptune High bakom sig

2.22 Not Pictured

Examen är här, och vi får äntligen reda på vem som orsakade bussolyckan. Wallace får reda på överraskande information om Jackie, och Keith ber Veronica om hjälp i sin pågående utredning av Woody.

Jag gillar att se ”what if”-ögonblick och här fick vi se om Lilly fortfarande levde. Då skulle hon vara på college, de andra skulle ta examen, Veronicas föräldrar skulle vara tillsammans, hon och Logan skulle bli tillsammans och Wallace skulle vara en nörd som aldrig lärt känna Veronica. Tror ändå jag fördrar det riktiga, enbart på grund av Wallace. Och Veronica är så mycket coolare nu. Det mest ledsamma scenen är när Weevil ska äntligen få ta examen och gå upp på scenen när hans farmor tittar… men Lamb kommer och griper honom för mordet på Thumper. Wallace springer efter Jackie men får reda på att hon inte ska till Paris utan hem till New York där hon arbetar som servitris och har en son! Varför pratade hon och hennes pappa om Paris hela tiden? När de var ensamma, så konstigt. Och ja, Cassidy låg bakom allt. Kan ändå tycka lite synd om Cassidy. Speciellt när han frågar Logan och Veronica varför han inte borde ta livet av sig och det blir helt tyst tills han hoppar. Och tar inte upp Keiths ”död” för det hände inte. Men Veronica får åka till New York själv för Kendall vill att han ska göra något. Cliffhanger! Och ja, bästa ändå. Clarence Wiedman dödar Aaron. Tack!

Wallace nya rumskompis Piz får alla sina saker stulna

3.01 Welcome Wagon

Veronica, Logan, Wallace och Mac sätter alla sina fötter på första dagen på Hearst College. Wallace ber Veronica om hjälp när hans nya rumskompis, Piz, blir av med sina saker. Och hon inser att campus-våldtäktsmannen fortfarande är på fri fot.

Att Veronica är kvar i Neptune är bara underbart, och såklart att det skulle hända. ALLA är på Hearst, och då menar jag alla. Kul att hon och Logan är kvar i ett förhållande vilket betyder att de överlevde sommaren. Grattis! Det är kul att få se nya karaktärer som Piz och Parker. Att alla gamla är kvar Wallace, Mac och till och med Dick. Weevil lyser med sin frånvaro dock. Det hände så mycket i första avsnittet! Hearst-våldtäktsmannen är kvar, och Parker blir ännu ett offer. Och Keith har hjälpt Kendall att gå tillbaka till sin älskare Cormac Fitzpatrick, men han dödar henne. Alltså, det är så mycket!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *