Serier

Beverly Hills 90210 | Säsong 1 – 6

Det är inte långt kvar tills att Beverly Hills 90210 kommer tillbaka. Typ i alla fall. Ska väl vara någon form av mockumentary. Men ändå, det kommer bli så kul! Men när jag såg hur kort det ändå är kvar, den kommer 7 augusti, så insåg jag hade flera säsonger kvar av serien. Nu är det därför dags för mig att äntligen se klart Beverly Hills 90210.

Men det skulle vara tråkigt att bara kasta sig in i säsongsammanfattningarna från och med säsong 7 därför gjorde jag en liten kort sammanfattning med både vad som sker i säsongerna, och lite kort vad jag tycker.

Har ni sett Beverly Hills 90210 och i så fall vad tycker ni?

Säsong 1

Hela serien börjar med att Brandon och Brenda och deras familj flyttar till Beverly Hills från Minnesota. Där de slängs rakt in i vardagen hos rika ungdomar. Brandon får snabbt två vänner – Steve och Dylan. Och Kelly och Donna blir Brendas. Brandon blir också vän med Andrea, chefredaktör på skoltidningen som han gärna vill skriva för.

Många kärlekspar och drama redan i första säsongen. När både Brenda och Kelly blir kära i Dylan, och till slut blir Dylan och Brenda tillsammans. Andrea är kär i Brandon, men han ser bara Kelly. Kelly som en gång dejtade Steve. Donna börjar också en romans med David som går från världens tönt till en i gänget.

Det är en bra första säsong. Det händer väldigt mycket. De pratar om alkoholism, det är drama mellan vänner, äldre män, vem man är och hur livet är annorlunda från Minnesota och Beverly Hills.

★★★★

Säsong 2

Jim och Cindy är otroligt arga över Brendas förhållande med Dylan, och det blir inte bättre när Brenda är rädd för att ha varit gravid. Till deras fruktan så skadas Dylan och tvingas bo hos dem. Men deras förhållande är inte bara rosor i säsong två, för vips kommer Emily Valentine. Tjejen som blir både intresserad av Brandon och Dylan, och dejtar de två samtidigt. När hon till slut väljer Brandon är det bra i några sekunder tills hon börjar blir rätt stalking.

Mel och Jackie, David och Kellys föräldrar, börjar dejta och det gör inte Kelly särskilt glad. Davids gamla vän Scott, som han har glömt bort sedan han blev cool, fyller år och David börjar umgås med honom igen på grund av skuldkänslor. Det hela slutar med att Scott dör.

Andra säsongen är väldigt lik första, men mörkare. Det hela med Scott som verkligen tynger ner David. David som annars har varit, fram tills nu, den glada och peppande personen. Eller hur galen ändå Emily blev.

★★★★

Säsong 3

Brenda och Dylan träffas i smyg för att Jim och Cindy fortsätter att avsky deras förhållande. Det går så långt att Brenda flyttar in hos Dylan. Men det går inte jättebra, och som en liten utpressning skickar Jim iväg Brenda på en resa till Paris med Donna. Där lever de livet. Donna får förfrågan som modell, och Brenda flörtar lite med en kille som heter Rick.

Hemma i Beverly Hills börjar Dylan och Kelly umgås mer och mer och inleder sedan ett förhållande. Det krossar Brenda totalt när hon är tillbaka. Det blir världens gräl och när Dylan tvingas välja mellan Brenda och Kelly väljer han Kelly. Brenda bestämmer sig för att åka till Minnesota för universitetet och Dylan och Kelly åker iväg på en Europa resa över sommaren.

Oh, säsong tre krossar inte bara Brendas hjärta, utan även mitt. Jag är hundra procent Team Brenda i denna kärlekstriangeln. Varför var de tvungna att ha tillsammans Kelly och Dylan? Om ni undrar varför jag inte skrev något om de andra karaktärerna är det för de gör exakt samma sak som innan. Steve hänger omkring, Andrea trånar efter Brandon. Brandon dejtar en ny tjej i varje avsnitt. Donna och David är tillsammans, men stöter på lite problem när en brud Nikki kommer in i bilden, som sedan börjar dejta Brandon. Ja, ni förstår. Det vanliga.

★★★½

Säsong 4

Alla börjar på California University (CU), förutom Brenda som stuckit till Minnesota och inser att hennes gamla vänner inte är som vanligt och hon får plötsligt hemlängtan till Beverly Hills och återvänder. Kelly återvänder ensam från semester, och Dylan kommer strax efter och vill ha tillbaka henne. Till slut börjar även Dylan och Brenda på universitetet med alla andra. Andrea blir självklart en del av tidningen, och får en pojkvän till slut, Dan. Som hon sedan dumpar för Jesse. Som gör henne gravid. Och de är lyckliga.

Jim får Brenda att gå på en blinddejt Stuart, och det fungerar så bra att de förlovar sig och tänker sticka till Las Vegas för att gifta sig med får hjälp av sina vänner att stoppa det till slut. David är deprimerad och börjar med droger. Han och Donna gör också slut. Brandon får plötsligt ett infall att han måste söka upp Emily igen. Och Brenda sticker iväg till London.

Sista säsongen med Brenda, och det är ledsamt. Hon må vara en pain in the ass och extrem drama Queen, men hon är ändå min favorit. De gör hela förflyttningen till college rätt bra. Många serier har en tendens att falla lite i och med det. Men det är bra!

★★★½

Säsong 5

Brenda byts ut mot en ny brunett, Valerie, som är väldigt manipulativ och kommer inte jättebra överens med folk. Förutom Brandon som hon känt sedan tidigare, och en kort sekund med både David och Dylan. En annan ny person som kommer är Clare som flyttar in med Donna och Kelly samtidigt som hon dejtar David. Donna hittar en ny pojkvän och blir tillsammans med Ray som går från världens sötaste till ett stort svin. Andrea gifter sig med Jesse.

Kärlekstriangeln den här säsongen är Kelly och Dylan såklart, fast med den andra tvillingen – Brandon. Det är sjukt när en tänker så. Kelly tvingas välja mellan Dylan som erbjuder en jorden runt resa och Brandon som friar. Hon väljer ingen av dem.

Det är såklart supertråkigt att Brenda försvinner, men kul att få lite nytt ”blod” som Valerie och Clare. Tyvärr är Valerie en person som jag nog aldrig kommer att gilla. Och jag blir bara förbannad varje gång jag ser henne. Andrea är knappt med längre, och det är ändå tråkigt att inte se David och Donna tillsammans.

★★★

Säsong 6

Kelly har skaffat sig en ny pojkvän, Colin. Som har varit en gammal vän med Valerie, så stämningen är inte superbra. Inte heller när Colin börjar med droger, och även Kelly. De andra relationerna som pågår är att Brandon blir tillsammans med Susan, Steve och Clare finner varandra och Donna får en ny pojkvän, Joe.

Dylan försöker hitta sin pappas mördare och finner en man vid Anthony, som har en dotter Toni. Han bestämmer sig för att komma när Toni som en slags hämnd, men det slutar med att de blir kära i varandra och bestämmer sig för att gifta sig. Anthony anlitar en person för att döda Dylan, men allt blir fel och Toni dör istället.

Hela dramat mellan Valerie och Kelly är jag redan trött på här, eller kanske till och med i säsong fem. Tråkigt nog fortsätter det även sjunde säsongen. Gillar att Brandon till slut får en stabil tjej i denna säsongen, han har ju haft lite otur innan. Med både Emily, Kelly och de hundra andra som kom och gick. Otroligt ledsamt avslut med hela Dylan och Toni. Och här sticker Dylan (han kommer tillbaka senare).

★★★

En kommentar

  • Elsa

    Jag såg hela säsong ett för många år sedan, men tröttnade sedan och såg aldrig mer. Bara av att läsa detta inlägget förstår jag att jag antagligen inte hade orkat med all drama… Visst är det en mysig serie, men tror jag mest hade blivit irriterad på karaktärerna. Minns att jag blev väldigt irriterad på att Brandon hade en ny tjej för varenda avsnitt, trots att han kanske spenderade hela förra avsnittet åt att vara superkär i en viss tjej som sedan bara är mystiskt borta och ersatt av en ny tjej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *