Serier

Ett avsnitt om dagen | Veronica Mars del 5

Säsongsavslutning och ny säsong på samma gång! Vi får reda på Lillys mördare, och får ett nytt mord som ska finnas med under hela andra säsongen. Fler nya karaktärer och stora twister i början av säsongen.

Veronica gör allt för att veta vad som hände på festen

1.21 A Trip to the Dentist

Efter att ha fått ny information kring vad som hände på festen där Veronica blev drogad och våldtagen beslutar sig Veronica att gå till botten med det. Aaron ordnar en överraskningsfest för Logan.

Vad hände på festen? Efter att ha typ hotat och frågat varenda person får hon reda på sanningen. Hon och Duncan hade sex. Hon minns det inte. Han minns det som det var frivilligt. Och han dumpade henne för att de två är syskon.. Fast de är inte syskon. Det vet vi. Men ändå. Usch… typ. Och när äntligen Veronica litar på Logan igen, så ordnar Aaron en överraskningsfest där de två kommer ut som ett par inför alla. Vilket inte uppskattas av Duncan. Ouch. Och istället för att prata med Logan, så finner Veronica en kamera i gästhuset, och springer därifrån. Hallå?

Och Lillys mördare är…

1.22 Leave It to Beaver

I säsongsavslutningen är Veronica nära att lösa fallet på Lillys mord, men inser att hon själv är i stor fara.

Aaron Echolls. Okej, så himla intensivt avsnitt. Först och främst är Logan huvudmisstänkt för mordet. Och är väldigt ledsen på en bro när Weevil och gänget kommer. Cliffhanger! Veronica får reda på att Aaron och Lilly hade ett förhållande, och finner deras sextape (usch). Springer med filmerna, hittar Aaron i baksätet av hennes bil. Krockar. Springer. Blir instängd i en kyl. Det börjar brinna. Keith kommer och försöker rädda dagen. Hamnar på sjukhus. Aaron hos polisen. Och någon knackar på hos Veronica. Cliffhanger!

Journalistikklassen åker på en skolresa

2.01 Normal Is the Watchword

Wallace blir utkastad från basketlaget för droger, Logan flyr fältet till Dick och Beavers hus och Keith vet inte riktigt vad han ska göra med all uppmärksamhet efter boken om Lilly Kanes mord. Och en skolutflykt får stora konsekvenser.

SÅ mycket som sker! Istället för att ha flashbacks på när Lilly levde har de flashbacks för vad som hände under sommaren. Då vi lämnade de när skolan slutade, och börjar nu när skolan börjar. Och det har hänt saker! Logan blir mordmisstänkt för mordet på Felix (Weevils gängkompis, och den bästa i hans gäng), de dejtar, de gör slut, Veronica dejtar Duncan, Meg blir förbannad, skolan börjar, skoltripp och sedan åker en buss ner för ett stup och dödar några elever inklusive Meg. Så nytt mord, vem ligger bakom busskraschen?

Wallace nya flickvän är inte en av Veronicas favoriter

2.02 Driver Ed

Busskraschen får stora konsekvenser och Veronica försöker hjälpa förarens dotter genom att bevisa att föraren inte tog självmord. En ny elev kommer till skolan och blir genast intresserad av Wallace.

Så vi kan ju skippa rätt snabbt att det inte var ett självmord av föraren. Tur det. För annars skulle säsongens stora mord/brott vara slut direkt. Och välkommen Jackie, som vi nu ser i Avengers-filmerna. Är inte jättestort fan av Jackie och det är inte Veronica heller. Visserligen är väl Veronica lite orättvis ibland. Men ändå. Wallace gillar henne. Såklart. Intressant förresten, en kropp spolas upp på land med Veronicas namn skrivet på handen.

Är Beaver och Dicks styvmor Kendall otrogen mot deras pappa?

2.03 Cheatty Cheatty Bang Bang

Beaver tror att hans styvmor, Kendall, är otrogen mot hans pappa och anställer Veronica för att bevisa det. Wallace och Jackie börjar dejta.

Beaver vet att hans styvmor, Kendall, är otrogen mot hans pappa och ber Veronica om konkreta bevis. Hon får det. Logan. Usch. Och det visar sig dock mer ska komma upp till ytan. Att hans pappa fifflar med sina affärer och han rymmer iväg från polisen. Det går inte jättebra i familjen Casablancas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *