Serier

Första intryck: Brooklyn Nine-Nine, Folklore och Swamp Thing

Att påbörja serier verkar lite vara min grej. Har under de senaste dagarna sett tre stycken pilotavsnitt, och inte mer, av tre serier. En komedi, en skräck och en semiskräck. En som passande nog handlar om virus. Här är mina korta åsikter om de första minuterna av varje serie.

Brooklyn Nine-Nine

Det finns väl ingen som har missat att det finns en komediserie som heter Brooklyn Nine-Nine? Om en grupp detektiver i ett distrikt i New York. Har sett flera scener från den när de dykt upp på sociala medier osv.

Vi eftersökte en ny 20-minutersserie nu då vår tidigare har tagit slut. För vi vill alltid ha en kort serie som vi kan äta frukost till på vardagarna. Någonting enkelt, gärna lite dumt och som inte har någon allt för jobbig handling så vi hänger med trots vi är nyvakna. Brooklyn Nine-Nine passar utmärkt för det helt enkelt.

Efter första avsnittet tycker jag helt klart att serien är sevärd och rolig. Vet inte om jag hade kunnat se den bara för att veckovis, men det är ju min icke-komedi sida som talar. Kommer antagligen störa ihjäl mig på alla karaktärer, fast på ett härligt sätt.

Folklore

Folklore satte vi på av en slump efter att ha sett den på HBO. Det är en asiatisk skräckserie på sex avsnitt där varje avsnitt är självständigt. Första utspelar sig i Indonesien och resterande avsnitt i andra länder i just Asien. Första avsnittet var helt klart intressant och hade sina skrämmande inslag. Vacker på sitt sätt.

Tyvärr verkar det som att detta var det bästa avsnittet och efter det går det bara nerför. Vet inte om det beror på dess kvalité eller om folk är bara ovana att se annat än amerikanska serier. Just nu känns det som att Folklore kan bli en serie som jag ser lite då och då när man vill ha en mysrys som inte är så lång som en film utan bara något lite lagom.

Swamp Thing

Hej Crystal Reed från Teen Wolf. Henne hade jag inte sett sedan hon lämnade den serien. Swamp Thing finns också på HBO och var en serie på en säsong som handlar om ett träsk, ett virus och ett monster. Abby Arcane jobbar med virus och smittor (passande va?) och återvänder hem till sin hemstad för att undersöka folk som blivit sjuka.

Jag gillade första avsnittet av denna serie. Den introducerade karaktärerna, deras bakgrund, problematiken med staden (eller ska jag säga träsket?), viruset på ett bra sätt. Jag vill gärna fortsätta med denna serie.

2 kommentarer

  • Lena

    Har inte sett Brooklyn heller men alla pratar om den så man blir ju lite sugen. Vill också skriva första intryck om serier men oftast så maraton kollar jag så glömmer bort att skriva om första avsnittet vilket är synd för det är roligt att kolla tillbaka på!

  • felicia

    Åh, älskar Brooklyn Nine-Nine men har av någon oklar anledning bara sett 3 första säsongerna. Kanske dags att fortsätta nu då 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *