Serier

Dexter | Säsong 1 – 2

En spoilerfri recension av första och andra säsongen av Dexter.

För flera år sedan sen, drygt 7-8 år tillbaka, började jag se första säsongen av Dexter. Av någon anledning fortsatte jag aldrig. Nu har jag äntligen plockat upp den med min sambo. Vi har ägt hela boxen med alla säsonger i kanske fem år men inte sett den. Dexter är ungefär det som jag både förväntade mig, och inte förväntade mig.

Den handlar om Dexter som lever ett slags dubbelliv i Miami. På dagen är han blodspecialist hos polisen och på kvällarna en seriemördare som dödar mördare. Vi följer helt enkelt både poliser och seriemördare och hoppas att de inte möts på fel sida. För hur hemsk Dexter än må vara är det såklart svårt att tycka illa om honom. För han är huvudkaraktären. Han har lite problem med det sociala och det är rätt underhållande att höra hans tankegångar i de mest bisarra situationerna.

I första säsongen får vi följa polisen, inklusive hans syster Debra, gå efter den så kallade Ice Truck Killer, som tar död på kvinnor och lämnar absolut inget blod efter sig. Dexter och mördaren blir fascinerade av varandra och Dexter ser honom som en mentor. I andra säsongen blir fokusen ännu mer på Dexter när det är hans lik som kommer upp till ytan och blir fokusen för både polis och FBI.

Dexter för mig är en helt okej serie. Eftersom vi följer en kriminell person får jag lite samma känsla som till Sons of Anarchy och Breaking Bad. Förutom att de två serierna är mycket bättre. Tror karaktärerna överlag är bättre. Det tog mig nästan en och en halv säsong att känna mig investerad i berättelsen och alla problem som dök upp. För det blir mer och mer intensivt. Det är sånna serier som jag blir otroligt stressad av. Blir ni också det?

Tror ändå att Dexter kan bli bättre (och mycket värre, om jag har förstått ryktena rätt). Så får väl hoppas att jag blir mer vän med karaktärerna och handlingen i sig. Hoppas också snart på ett mer wow-ögonblick får än så länge har det varit rätt mycket ”jaha, jag visste det”-ögonblick där man förstår nästa steg rätt snabbt.

Titel: Dexter
Medverkande: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas
År: 2006 – 2013
Mitt betyg: ★★★

Skapare: James Manos Jr.
Genre: Crime, Drama, Mystery 
Network: Showtime
IMBd betyg: 8.6/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *