Serier

Des | Säsong 1

En spoilerfri recension av första och enda säsongen av Des

Crime brukar inte vara min kopp av te, och inte heller true crime. Kan väldigt lite om den ”världen”. Så visste ingenting om seriemördaren Dennis Nilsen som härjade i slutet av 70-talet och början av 80-talet i London. Hade aldrig hört talas om honom utan det som faktiskt gjorde att jag såg denna serie var David Tennant. Jag gillar verkligen Tennant och han har visat flera gånger att han kan spela olika karaktärer – både sympatiska och hemska.

Des handlar kort och gott om Dennis Nilsen som kallades för Des av sina vänner och bekanta. Av en slump hittade polisen honom och minst ett av hans offer. I tre avsnitt får vi följa polisens arbete med intervjuer, få fram offrens namn och rättegången.

Vet inte vad som har hänt med mig men plötsligt känns mycket av det jag ser och läser läskigt. Des är en obehaglig serie för att han som karaktär är en obehaglig person. Han är så obrydd att det är jobbigt att titta på. David Tennant är fantastisk i rollen. Det är enbart tre avsnitt så det går rätt fort att se den. Och det är lite det jag tycker om med den.

Den finns att se på hos C More.

Titel: Des
Medverkande: David Tennant, Daniel Mays & Jason Watkins
År: 2020 – 2020
Mitt betyg: ★★★★

Skapare: Lewis Arnold
Genre: Drama, Crime & History 
Network: ITV / C More
IMBd betyg: 7.7/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *