Serier

Min topplista på de bästa tjugo karaktärerna från The Vampire Diaries

Jag har kommit in i någon The Vampire Diaries-anda nu när jag insåg att den fyllde 10 år. Plötsligt blev jag väldigt sugen på att se om allt igen. För hundrade gången. Eller ja, de senaste säsongerna har jag nog bara sett en gång. Så det kanske vore dags ändå. Därför kom jag på en kul grej! (Vad jag tycker är kul i alla fall). Nämligen att lista mina favorit karaktärer från serien. Det är väldigt många karaktärer som kommer och går under seriens gång, men har nu plockat ur min topplista på hela tjugo karaktärer.

Caroline Foto: CW
1. Caroline Forbes

Caroline är den starkaste och mest färgglada karaktären i serien. Hon gör en fantastisk resa i andra säsongen som jag är så glad att det skedde. Från att vara väldigt ytlig och ändå rätt irriterande drama queen till en vampyr. Utan att direkt förlora sig själv i det, men mycket mer mognad. Trots allt som har skett under åren, och alla karaktärer som kommit och gått är det Caroline som har, konstigt nog, haft skeppet flytande.

2. Stefan Salvatore

Stefan har två sidor till sig. Antingen är han den godaste personen ni någonsin har skådat, eller en av de absolut värsta. Han gör båda sidorna bra, och ibland vet en knappt vilken sida som en föredrar. Den mer moraliska personen som har den största hjärtat eller personen som gillar att döda. Stefan har flera egenskaper som jag verkligen uppskattar, och en av de är hans sätt att älska personer. Han går verkligen all in i hans förhållanden och hans familj.

3. Elena Gilbert

Elena är grunden till hela serien. Den ligger på hennes axlar och hon är så djupt inne i det. Hennes ursprung startade allt, och har fortsatt att ha en stor betydelse genom åren fram till Elena. Hon har en stor berg- och dalbana med att vara en väldigt söt tjej till kanske lite för kaxig och obrydd. Med alltid en stor sorg i bagaget som inte blir mindre utan snarare större. Elena tar fram den bästa sida ur alla runt omkring henne.

Elena och Stefan Foto: CW
4. Klaus Mikaelson

Klaus börjar som den mest läskigaste skurken till att vi får se en annan sida av honom som snarare är söt. Trots han gör saker som ingen borde förlåta honom för är han otroligt charmig och det är nog inte bara vi tittare som faller för honom. Det som gör honom till en komplex karaktär är nog hans överlevnadsinstinkt. Nästan alla val han har gjort är för att överleva – vare sig det är att sticka en kniv i ryggen på en familjemedlem eller att döda. 

5. Damon Salvatore

Damon är för mig väldigt svårbedömd. Jag gillar honom och samtidigt kan jag bli galen på honom. Han är känslostyrd och impulsiv – helt enkelt motsatsen till mig själv. Han är egentligen en väldigt god och gullig person, och han försöker göra goda handlingar, men det blir inte alltid så. Det är som om någon har sagt att han är dålig, och därför gör han dåliga saker. Han är dock väldigt rolig då och då.

Elijah och Katherine Foto: CW
6. Elijah Mikaelson

Lojalitet är Elijahs motto. Och det gillar jag verkligen. Man vet vart man har honom. Han är väldigt samlad och lugn. Både cool och gubbig i sin kostym. Han har svårt att sätta sig själv först och väljer nästan alltid någon annan, speciellt Klaus, lycka framför sin egen.

7. Katherine Pierce

Om det är någon som har haft ett jobbigt liv är det ändå Katherine Pierce. Om jag låter henne använda det som ursäkt för att vara en totalt bitch ibland låter jag vara osagt. Hon är lik Klaus på många sätt. Hon gör vad som helst för att överleva oavsett vems döda kropp hon måste gå över för att nå dit. Vi har dock fått se en hel del söta ögonblick med henne. 

8. Alaric Saltzman

Personen som har mest otur i kärlek är Alaric. Han är den vuxna i gänget, och på något sätt den som tar mest ansvar. Gillar de egenskaperna. Hur han är pappig, har moral men samtidigt riktigt badass när det kommer till kritan. 

Bonnie och Enzo Foto: CW
9. Bonnie Bennett

Bonnie kan ha varit en karaktären jag har svurit åt flest gånger under åren. Men jag gillar henne ändå. För trots att hon har åsikter kring hur saker och ting ska gå till så slutar hon aldrig att rädda hennes vänner (och ovänner) när hon behöver det. Ofta offrar hon även sin egen lycka för att andra. Hon är nog en sådan vän en skulle vilja ha och behöva. 

10. Enzo St. John

Jag trodde inte att jag skulle gilla Enzo när han introducerades i serien under femte säsongen. Mest för att han kom som en skurk. Men han är, som många andra, en överlevare. Och kärleken mellan honom och Bonnie är så fruktansvärt vacker.  

11. Sheriff Forbes

Sheriff Forbes var en sån härlig karaktär. Väldigt generös, stark och bara en bra mamma. Hon gjorde väl vissa saker som kanske var mindre bra, men så fort hon öppna upp sig för att alla monster inte är onda så blev hon ännu bättre. Och en väldigt fin vän till Damon.

Alaric och Damon Foto: CW
12. Kai Parker

Kai var en perfekt skurk, och han blev aldrig god. Vilket är rätt skönt på sitt sätt. Han dödade allt och alla till och med sin egna familj. Och han gjorde det medan han såg bra ut och lyckades vara härligt rolig. Tråkigt att han inte var med mer.

13. Lexi Branson

Lexi var aldrig med mycket, men hennes personlighet bubblade över till så mycket. Hon var en stor ljuskälla mellan allt mörker. En perfekt bästa vän för Stefan och varje gång hon dök upp blev jag glad.

14. John Gilbert

Borde hata John. Han var ingen god karaktär, men hur hans karaktär slutade. Hur han offrade sig själv. Det gör fortfarande ont i mitt hjärta, så han plockar så mycket poäng där.

Katherine Foto: CW
15. Jenna Sommers

Möjligtvis den godaste karaktären i hela serien. Tråkigt nog fick hon inte allt för mycket utrymme, med tanke på vad som sker. Otur i kärlek, kanske mer passande som den coola mostern än mamma, och otrolig rolig och lite naiv. Det är fina Jenna det.

16. Tyler Lockwood

Tyler gick från en idiot som ingen brydde sig om, till en stor favorit till att gå tillbaka till sitt original. Gillade att se honom som den söta osäkra personen, men så fort han gick tillbaka till sitt kaxiga jag blev jag uttråkad igen.

Elena och Damon Foto: CW
17. Jeremy Gilbert

Så många problem som lillebror Jeremy hade. Han hanterade ungefär lika mycket sorg som Elena och hanterade på annat sätt. Han är fylld med ångest, depression och på toppen av det lyckas se spöken. Han förtjänar någonting bättre.

18. Rebekah Mikaelson

Det är någonting väldigt sorgligt med Rebekah. Allt hon ville i livet var att vara normal, ha en familj och bli älskad. Hon uttryckte det ibland väldigt dåligt och möjligtvis dödade en eller två, men ändå. Sedan var hon också rätt bitchig och en bra motsvarighet till Caroline.

Stefan och Klaus Foto: CW
19. Matt Donovan

Personen som faktiskt stannar kvar och aldrig någonsin blir något utan bara är människa. Otroligt irriterande ibland, men det är ändå lite synd om honom. Han bad aldrig om någonting, och alla runt omkring honom dör eller förändras. Han kämpar för det han tycker är rätt och det är väl inte helt fel. Ändå.

20. Kol Mikaelson

Ännu en från syskonskaran Mikaelson. Han är för mig lite mellanmjölk, inte riktigt läskig, men inte heller ofarlig. Men gillar honom trots det. Han var väldigt oförutsägbar och hade väldigt mycket lillebror över sig. På ett fint sätt.

3 kommentarer

  • Lena

    Jag tror att en av anledningarna till att jag älskade bröderna Originals var just för att man aldrig visste riktigt vad som skulle hända. Likaså med Kai, så sjukt bra skurk som gick från lugn till psykopat på en sekund. När han dök upp där mot slutet av serien igen skrek jag rätt ut av lycka Hahahhaa

  • Elsa

    Härlig lista! Min personliga favorit är nog Bonnie, har alltid älskat henne. Och Kai såklart! För hans underbara ondska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *