Serier

Cityakuten | Säsong 2

En recension av första säsongen av Cityakuten. Innehåller spoilers.

Andra säsongen av Cityakuten (eng. ER) gav en fördjupning på alla karaktärer. Vi lär känna de ännu mer – och se deras dåliga sidor också. Tror att under tjugotvå avsnitten lärde mig att hata varenda karaktär. För att såklart inte hata de efter en stund. Men alla hade verkligen en dålig period.

Greene har fortsatt problem med äktenskapet. Det visste vi egentligen från piloten och den som verkar mest förvånad över att relationen gick åt skogen var nog Greene själv. Han tar ändå ett beslut att försöka vara så när både hans fru och barn samtidigt som jobbet. Men det tar såklart slut efter det visar sig att frun är otrogen. Mest bara skönt att ”bli av” med den storligen.

En som jag verkligen avskydde i början av säsongen var Ross. Han var ju otroligt jobbig. Har lite svårt för karaktärer som är lite ”wild and crazy” som Ross är. Han har svårt att ta till sig order. Och blir avskedad. Sen vinner han allas hjärtan och respekt när han räddar en pojke. Efter det blir Ross mycket bättre. Istället för att vara den dryga jäveln tycker man lite synd om honom när hans pappa dyker upp. Som såklart slutar lite halvdant.

Även Susan har problem med familjen. Hennes säsong kan jag tycka blir lite tråkig. Hon pratar väldigt sällan med de andra i gänget (förutom då och då med Greene – speciellt i slutet av säsongen). Hennes värld är istället Suzie som hennes syster har lämnat bakom sig. Adaptionen är snart klar när Chloe dyker upp och vill ha tillbaka sin dotter. Lider med Susan, men hon har haft det rätt tråkigt överlag.

Hathaway börjar dejta Shep. Som jag är lite förvirrad angående. Är han brandman eller ambulans? Eller båda och? Trodde han var ambulansförare, men han verkar vara brandman i slutet. Deras relation är ju väldigt fin fram tills han börjar bli våldsam (inte mot henne) men mot allt och alla. Gillar inte honom alls.

Blir förvånad att jag än så länge inte är jättearg på Benton än. Han har visserligen ett litet bråk med Ross som är dumt. Men han försöker göra allt rätt för sig och andra. Det är rätt fint att se. Speciellt när han har en ganska hård utsida. Slutar rätt hårt för honom när Jeanie får reda på att hon är HIV-positiv och föreslår att Benton också ska testas… Snacka om en cliffhanger!

Den jag avskytt mest är nog ändå Carter. Han kan vara så extremt irriterande. Gillar inte alls hur han är i sin relation med Tracy (som tog slut). Att han bara ser sig själv och sin karriär framför sig. Inte alls som han var i början då han såg och lyssnar på patienterna. Lite som Susan nämnde. Han har tappat sig själv.

Andra säsongen är fortfarande helt okej i mina ögon. Förstår att den är otroligt bra i många aspekter. Det är mycket som sker, och de är väldigt duktiga med att skapa spänning och kaos men att vi fortfarande är med på vad som sker. Väldigt glad att jag har påbörjat se Cityakuten. Tror att det är en perfekt tid för mig att se den också.

Titel: Cityakuten / ER
Medverkande: Anthony Edwards, Eriq La Salle, George Clooney
År: 1994 – 2009
Mitt betyg: ★★★

Skapare: Michael Crichton
Genre: Drama
Network: NBC
IMBd betyg: 7.7/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *