Serier

American Gods | The Ways of the Dead + Donar the Great

Säsong 2 Avsnitt 5 & 6

Avsnitt fem av American Gods öppnar upp brutalt. Lika brutalt som vanligt skulle jag säga. Fast det är riktigt jobbigt att titta på hur en man blir hängd, skjuten och slagen. För ett mord som han inte hade gjort. Dock vet jag inte riktigt vad det ger till historien. Mer än att Shadow får en lektion i historien av Ibis och Nancy. Det är en annan sak som jag inte är säker på vad som har för nytta med historien, och det är Ruby Goodchild. Varför bryr sig Bilquis om henne? Vad har hon för plats i spelet?

Laura och Sweeney brukade vara de roligaste att följa. Men deras resa till New Orleans, var faktiskt inte det roligaste jag har sett. Hon vill leva, och han vill ha sitt mynt tillbaka. Och det är hundra procent tydligt att de gillar varandra. Avsnitt fem var inte jättebra, vilket jag tycker är tråkigt. Vill verkligen älska American Gods. Vet inte riktigt vart den är på gång.

American Gods Tech Boy i sin mest naturligaste look Foto: Starz
Tech Boy i sin mest naturligaste look Foto: Starz

En sorglig bakgrund

Om avsnitt fem var tråkigt så var avsnitt riktigt bra. Kul när det är så! Det gav verkligen den bakgrunden som jag har längtat efter. Om Mr. W, och speciellt att få se hans son – Thor. Det var sorgligt. Väldigt sorgligt. Det är intressant att se Mr. W göra samma misstag igen. Hur han genom mord försökte ta bort Laura för att komma åt den han ville ha och behövde, Shadow. Och hans relation med Shadow är kanske inte den bästa. I alla fall inte nu. Även om hela scenen när de snor Lou Reeds skinnjacka var väldigt underhållande. Saknar deras små lurendrejeri saker.

Det är nästan samma sak med Thor och hans flickvän Columbia. De två som vill flytta och testa lyckan i Kalifornien men kommer inte ifrån för att Thor blir ansiktet utåt för en mycket tvivelaktig grupp. Och sedan hamnar Columbia i Tech Boys händer. Tack vare Mr. W, som vill ha bort henne på samma sätt som Laura. Vilket driver Thor till självmord. Det är extremt sorgligt att se. Och att se Mr. W ledsen och sjunga “Brother, Can You Spare A Dime?” i den ny tomma teaterlokalen är berörande. Kan inte låta bli att tycka synd om honom, trots att det ändå var hans fel.

+ Bakgrundstoryn med Mr. W och hans son
Att den är så himla ojämn just nu
? Vart är serien påväg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *