musik

Mitt musikår 2020

Om man tittar på 2020 Wrapped som Spotify kom med igår kan vi faktiskt se att det har varit ett bra musikår för mig. Jag har lyssnat på mer än vad jag brukar göra. Vissa saker blev en stor överraskning medan andra saker var mer väntat. Låt oss djupdyka!

Det är också första gången som jag har mitt konto helt för mig själv. Ingen annan som har lyssnat på min musik eller först mina listor.

Inte jättemånga nya artister. Har faktiskt varit sämre i år på att hitta ny musik och speciellt uppdatera min 2020-lista. Gör alltid en ny lista varje år med ny musik som släpps det året. Brukar på så vis hitta ny musik och artister jag inte hört talas om innan.

Här kommer saker jag inte är förvånad över och vissa saker jag blir lite mer. Harry Styles förväntade jag mig skulle vara överst. McFly har jag ”hittat” igen när de släppt ny musik och haft en höst med nostalgi. Iron Maiden brukar inte vara så högt, men alltid något jag lyssnar på då och då. Twin Temple och Terra har det blivit mycket av – men så mycket?

Att Harry Styles är överst är jag som sagt inte förvånad över. Men däremot att Sweet Creature är den låt jag lyssnat mest på? Det känns konstigt. Trodde det skulle vara Watermelon Sugar eller något. Men inte denna…

Hyfsat många nya genrer. Hur många genre finns det egentligen? Tycker att min topp är egentligen exakt samma genre med fem olika namn. Det är inte mycket skillnad på det.

När man kollar på min topplista över låtar jag har upprepat och lyssnat mest på är tre på min Cherry Cola lista. Vilket är min dans och pepp-lista. Antar att jag har behövt en hel del pepp i livet just i år. Men vem har inte behövt det?

Wow. Jag är en banbrytare. Det känns fint. Kul att det är just John Lennon Is My Jesus Christ som hamnade på årets sommarlista. Inte förvånad över att inte många hade hittat den. Däremot att denna låt också var med på min topp fem spelade. Det var jag inte beredd på. SÅ bra är den inte.

Jag växlar mellan Podcaster-appen och Spotify när jag lyssnar på poddar. Gillar Spotify för jag har allt på samma ställe och kan växla mellan privata mobil, jobbmobil, privata dator och jobbdator och fortsätta på samma avsnitt. Podcaster är kopplat till Apple ID och där har jag en för jobbet och en privat. Blir inte lika smidigt då. Däremot är det så irriterande att Spotify inte har att man kan markera flera avsnitt som spelade. Hur ska man då kunna gå över till Spotify när en podd spelats i flera år?

Min topp är såklart Empire x2. Deras tv-podd och och deras film-podd. Mytologier har vi använt som sova-podd, dvs. spelas när vi ska sova. Sommar & Vinter i P1 har jag försökt lyssna på alla och då är det lättare i poddformat än när det går live. Sanny & Svensson är hockeypodd.

Blivit en hel del 00-talet i år och Don’t Cha av The Pussycat Dolls är också den med på min Cherry Cola-lista, dvs. pepp-listan.

I slutändan blev det 23 917 minuter som jag har lyssnat på musik. Rock är som vanligt min toppgenre och Harry Styles är ännu en gång i toppen. Senast 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *