Serier

Brooklyn Nine-Nine | Charmig komediserie

En recension av säsong ett, två och tre av Brooklyn Nine-Nine.

Brooklyn Nine-Nine är en serie som förvånar mig. Mest för att jag faktiskt gillar den. Det är inte den vassaste komediserien som jag har sett, men den vågar till viss del gå över vissa gränser och är faktiskt rolig.

Jake Peralta och hans kollegor på polisdistriktet 99 har inte alltid följt reglerna. Men det blir en stor skillnad när de får ett nytt befälhavare, Raymond Holt.

I början var skeptisk till hur väl jag skulle ta emot karaktärerna. För det kan bli lite för mycket. Jag gillade dem men hur länge skulle man orka? Det var den riktiga frågan, och tydligen är svaret rätt länge asså. Ju längre jag såg desto mer växte karaktärerna. Gina var för mig lite irriterande men blev bättre och bättre. De enda två jag inte behöver se mer av är Hitchock och Scully. De andra har en klar charm över sig trots sina dåliga sidor.

Brooklyn Nine-Nine

Första säsongen är en skarp säsong och har många roliga ögonblick. Både andra och tredje fortsätter på samma sätt. Det enda tråkiga jag kan komma på med säsong tre är att Amy försvann lite (skådisen var gravid) och det var rätt roligt ändå hur de försökte gömma det. Bakom skärmar, höga bord och fejka en gravid för karaktären i några avsnitt.

Påtal om Amy så var jag både glad och orolig när hon och Jake började dejta. Jag älskar ju par i serier och tycker det är väldigt kul med romantik, kärlek och sånt. Speciellt när det är två karaktärer som jag gillar. Skulle nog säga att Amy och Jake är mina favoriter (och Holt). Fast orolig, det var jag allt. Men jag behövde inte vara orolig för deras kärlek har inte förstört serien. Det är knappast huvudfokusen, och i vissa avsnitt kan man nästan tro att ingenting har hänt. Antar att det kanske blir mer och mer relevant ju längre serien och deras förhållande försätter.

I slutändan är Brooklyn Nine-Nine en charmig komediserie. Uppskattar att den handlar till störst del om deras jobb och livet på stationen än deras privata liv. Dock såklart att det privata är med, men inte fokusen.

Detaljerad information

Medverkande: Andy Samberg, Stephanie Beatriz, Terry Crews

År: 2013 –

Mitt betyg: ★★★

Skapare: Dan Goor, Michael Schur

Genre: Comedi, Crime

Network: NBC

IMDb betyg: 8.4/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *