Serier

Stranger Things | En ny portal och gegga

Recap av Stranger Things säsong tre avsnitt fem.

Serie: Stranger Things Avsnitt: S03E05 The Flayed
Mitt betyg:
★★★★
Tidigare recaps:
S03E01, S03E02, S03E03, S03E04

I senaste avsnittet såg vi Dustin, Steve, Robin och Erica åka rakt neråt i en hiss. Vart de skulle visste varken de eller vi. Bara att det troligtvis inte skulle sluta så bra. Och antagligen rakt ner i ryssarnas knä. Det visar sig vara väldigt sant. Efter en lång natt, och jobbig morgon öppnar dörrarna inser hela två saker. 1. Ryssarna transporterar en giftig vätska som fräter sönder det mesta. 2. De använder den vätskan till att öppna en ny portal. Robin och Erica är fortfarande ovetande, men ju närmare sanningen de kommer börjar Dustin och Steve lägga ihop ett plus ett. Det är nu dags att ta detta nya fantastiska gäng och slå sig ihop med de andra.

Detta som de inser betyder alltså att ryssarna har invaderat, och använder Starcourt Mall för att täcka upp att de försöker öppna upp en ny portal till Upside Down i Hawkins. Om jag ska vara ärlig förstår jag inte riktigt varför folk vill öppna portalen till den andra, mycket otrevligare världen. Något med vapen, antar jag. Som såklart ryssarna nu vill sätta tänderna i när USA har försökt och misslyckats.

Hopper och Joyce är också inne på det ryska spåret och tar med sig sin nya ”vän” Alexi till ingen mindre än Murray. Tydligen är han den enda inom hyfsat område som talar ryska. De behöver översätta vad forskaren Alexi säger, för Joyce vill verkligen veta vad som händer med hennes magneter. Älskar att hon alltid har någon form av besatthet. Första säsongen är det lampor, andra är det teckningar och i denna magneter. Kul att Murray är tillbaka. Hoppas han får vara mer med i action denna gång.

Murray är tillbaka! Foto: Netflix

Gängen börjar redan samla ihop sig lite i alla fall. För efter Nancys natt på sjukhuset med Mrs. Driscoll inser hon att någonting är lurt, och det är exakt samma som hände med Will. Hon och Jonathan, som verkar lösa sina problem snabbt, åker och möter upp Mike, Will, Eleven, Max och Lucas. Och tillbaka till sjukhuset där Nancy och Jonathan möter två stycken ”icke-människor”, dvs. chefredaktören Tom och han dryga killen på tidningen. Efter lite kämpande dör de, blir till gegga och möter upp varandra som gegga och blir en större gegga och till slut ett monster. Det är creepy. Och geggig.

Några extra tankar

  • Eleven och Mike blir äntligen kompisar igen. Om de blir tillsammans igen vet jag inte. Men det är i alla fall lite mer glada. Vad lite M&M kan göra.
  • Steve vann ett slagsmål. Det är helt otroligt! Är detta kanske hans säsong? Igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.