Böcker,  månadssammanfattningar

Böckerna jag läste i oktober & november 2020

Klarade av mitt Goodreads tack vare sista boken i november, The Turn of the Key. Så nu är jag officiellt klar. Det känns skönt nu när december kommer mest handla om noveller. Känns lite som ett fusk att räkna med de med bara 20-30 sidor. Men såklart de ska räknas med ändå.

Böckerna jag läste

  1. King and the Dragonflies – Kacen Callender | ★★★★
  2. Jude the Obscure – Thomas Hardy | ★★★
  3. An Anonymous Girl – Greer Hendricks & Sarah Pekkanen | ★★★
  4. Hajen – Peter Benchley | ★★
  5. Död Zon – Stephen King | ★★★
  6. Hemsökelsen på Hill House – Shirley Jackson | ★★★
  7. 4 3 2 1 – Paul Auster | ★★★
  8. Americanah – Chimamanda Ngozi Adichie | ★★★
  9. The Turn of the Key – Ruth Ware | ★★★

Väldigt många treor så det är två helt okej månader. Tråkigt att det bara inte blev bättre. Några är dock egentligen 3,5 men jag går lite efter Goodreads där man inte kan ha halvbetyg. Men annars skulle i alla fall Americanah vara just 3,5.

Bästa boken blev den enda ljudboken jag lyssnade på, King and the Dragonflies, som egentligen är någonstans mellan ung vuxen och sen tonårsbok. Skulle gärna vilja tipsa den här för barn överlag. Den tar upp viktiga ämnen på ett bra sätt. Allt från sexualitet, vänskap, döden och rasism.

Hade jättehöga förväntningar på 4 3 2 1 av Paul Auster för trodde i början av året att Auster skulle eventuellt bli en ny favoritförfattare. Satte min första femma på året på en av hans böcker, Orakelnatten.

Planer för december

Mina planer för sista månaden är att egentligen ta det lite lugnt med böckerna. Har klarat mitt mål och kommer läsa en novell om dagen fram till julafton. Fast jag har två stycken ljudböcker jag har påbörjat och det är en sak att ha de kvar till en ny månad – men att ha kvar de till ett nytt år känns ju så fel! Har även några böcker hemma som jag lånat på biblioteket. Skulle bara vara skönt att påbörja 2021 på en ny kula med nya böcker (inte nödvändigtvis ny-nya utan bara de jag har i bokhyllan hemma, och inte de jag redan planerat att läsa hela hösten).

Antal böcker: 9
Antal sidor: 3 628
Läst på svenska: 6
Ljudböcker: 1
Könsfördelningen: 44 % män, 44 % kvinnor och 11 % icke-binär

Medelbetyg: 3
Läst tidigare: 0
Läst på engelska: 3
E-böcker: 0
Länder: USA, England och Nigeria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *