Böcker,  Filmer

Böcker som blir till film: Adaptioner 2020

VILKA BÖCKER BÖR man läsa innan filmen kommer? Jo, en hel del. Det kommer alltid en massa adaptioner men det kan vara svårt att komma ihåg alla. Därför har jag gjort den här listan! Den sträcker sig från januari till maj. Kommer göra ett till inlägg runt maj för att se vilka fler adaptioner som kommer. Vet flera redan nu, men det kan hända en hel del på ett halvår.

The Rhythm Section

The Rhythm Section är första boken i bokserien om Stephanie Patrick av Mark Burnell. I denna filmatisering ser vi bland annat Blake Lively, Sterling K Brown och Jude Law.

Stephanie Patrick förlorade sin familj i en flygkrasch. När hon får reda på att det inte var en olycka söker hon hämnd för de som dödade dem. Premiär den 10 januari.

The Voyage of Doctor Dolittle

Minns ni Dolittle-filmerna med Eddie Murphy? Nu är barnboken tillbaka med en ny adaption som kan göra alla Avengers-fans glada då vi ser Robert Downey Jr återförenas med Tom Holland. Andra stjärnor är Emma Thompson, Ralph Finnes och Selena Gomez.

The Voyages of Dr. Dolittle handlar om en läkare som upptäcker att han kan prata med djur. Premiär den 24 januari.

The Turn of the Screw får inte bara en, utan två adaptioner under 2020!
The Turning

Henry James roman The Turn of the Screw kommer två gånger i år i två olika adaptioner. Först ut är filmen The Turning med bland annat Finn Wolfhard. Senare kommer andra säsongen av “The Haunting of…” som fått namnet The Haunting of Bly Manor.

The Turning handlar om en guvernant som får uppdrag att ta hand om två barn efter deras föräldrar död. Premiär den 24 januari i USA. Finns inte ett svenskt datum just nu.

To All the Boys I’ve Loved Before 2

För alla er som älskade första filmen av Jenny Hans trilogi kan vara glada att snart kommer även andra boken, P.S. I Still Love You, att filmatiseras. Det är samma skådespelare som i första, plus Jordan Fisher som spelar karaktären John Ambrose.

Lara Jean och Peter har tagit steget från att låtsas ha en relation till en faktiskt relation när en till person som fått Lara Jeans gamla kärleksbrev kommer. Kommer den 12 februari till Netflix

Adaptioner: Emma
Ännu en adaption av Emma kommer under 2020
Emma

Adaptioner av Jane Austens romaner fortsätter att komma. Ännu en adaption av Emma kommer nu. I huvudrollen som Emma finner vi Anya Taylor-Joy.

Emma älskar att para ihop andra, men gör det att hon själv missar sin chans till kärlek? Premiär den 14 februari.

The Call of the Wild

1903 publicerade Jack London denna klassiska berättelse, Call of the Wild. Nu kommer den till bioduken med bland annat Harrison Ford, Karen Gillian och Dan Stevens.

The Call of the Wolf handlar om en hund, Buck, som blir stulen och hamnar i Alaska. Premiär den 21 februari.

Adaptioner: Invisible Man
Se Elizabeth Moss i nya Invisible Man från H.G. Wells klassiska historia
All the Bright Places

Tonårsboken av Jennifer Niven kommer till Netflix. Om det gör det lika fint som To All the Boys I’ve Loved Before kommer detta nog bli en lika stor succé. Detta ska vara en riktig tårframkallande med kontroversiellt slut. Det gör mig nyfiken!

Med Elle Fanning i en av rollerna handlar det om Violet och Theodore som möter varandra, och därmed förändrar varandras liv. Bör har premiär den 28 februari i Sverige på Netflix som resterande länder

Invisible Man

Baserad på H.G. Wells klassiska skräckhistoria med samma namn kommer igen. Den har varit filmatiserad tidigare som del av Universals Monster-serie, men kommer nu med en viss modifikation med Elizabeth Moss i spetsen.

När Cecilias våldsamma pojkvän tar självmord försöker hon bygga upp sitt liv igen. Men det är svårt att gå vidare när hon fortsatt blir trakasserad och börjar misstänka att pojkvännen faktiskt inte är död. Premiär den 28 februari.

The Secret Garden kommer igen, med Colin Firth… igen.
Fatherhood

Från början en biografi av Matthew Logelins, Two Kisses for Maddy, om nu blir en film med bland annat Kevin Hart och Alfre Woodard.

Efter deras dotter föds dör hans fru väldigt oväntat och han blir en ensamstående pappa. Premiär den 3 april  i USA, men inget svenskt datum ännu

The Secret Garden

Den klassiska boken av Frances Hodgson Burnett får ännu en adaption. Vi återser till och med Colin Firth som var med i versionen från 1987. 

The Secret Garden handlar om en flicka som finner en magisk trädgård bakom hennes farbrors hus. Förväntas komma i april, men inget svenskt datum än.

The Woman in the Window

Boken av A.J. Finn skulle komma i slutet av 2019, men blev framflyttad till 2020 efter att de ska ha gjort ändringar i redigeringen. Det är en stor skara stjärnor i filmen såsom Amy Adams, Gary Oldman och Julianne Moore.

Amy Adams spelar Anna som ser ett brott begås på andra sidan gatan genom ett fönster. Premiär den 15 maj  i USA, men inget svenskt datum ännu

2 kommentarer

  • Lena

    Jag har totalt glömt bort att All The Bright Places skulle filmatiseras tror den kan bli väldigt bra om den görs på rätt sätt 🙂

  • felicia

    oj vad lång tid det tagit för All The Bright Places att bli filmatiserad men ska bli kul att se. Läste boken för typ 2 år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *