Serier

Vecka 39 | Veckosammanfattningar | 2019

Veckosammanfattningarna är tillbaka! Det betyder att mina serier har börjat igen, och inte enbart de som kommer en fredag på Netflix och sedan är över direkt. Nu kan jag diskutera avsnitt igen. Hoppas ni fortfarande gillar att läsa dessa inlägg. Jag gillar att kunna gå tillbaka under säsongen för att se vad jag tänkte och tyckte – samt att det öppnar en diskussion om serierna och dess avsnitt. Vecka efter vecka. Den här veckan blir det två nya serier som jag sett piloten av och bestämmer mig om det är någonting jag ska fortsätta med. Plus tre serier som kom tillbaka.

PRODIGAL SON | 1.01 Pilot | Ny serie!

Prodigal Son är en helt ny serie som jag har bestämt mig för att kolla in. Även om jag hade bestämt mig för att se pilotavsnittet blev jag positivt överraskad. Den handlar om fd. FBI-agenten Malcolm Bright som arbetar med att tänka som en seriemördare för att få fast dem. En hyfsat vanlig handling som får mig att tänka på Hannibal. Här är dock twisten att hans egna pappa är en seriemördare. Jag gillar hur mycket obalans Malcolm är i, och hur vi ibland ser glimtar av galenskap i hans ögon. Gillar även hur han och hans pappa (spelad av fantastiska Michael Sheen) integrerar med varandra. Jag kommer fortsätta se Prodigal Son!

THIS IS US | 4.01 Strangers | Säsongspremiär!

This Is Us ger oss en intressant start med flera nya karaktärer som vi först inte förstår varför de ens är med. Vilket vi sedan får sakta men säkert får reda på efter hand. Cassie som är veteran och precis kommit hem från Mellanöstern och allt vad det innebär. Malik är en tonåring som har ett barn och möter den nya tjejen i stan, Deja. För ja, Randall med familj har ju flyttat till Philadelphia. Sedan den sista personen, en ung man som är blind som träffar en servitris och de faller för varandra hårt. Efter ett tag inser vi att det är Jack, dvs. Kate och Tobys barn som vuxen.

SINGLE PARENTS | 2.01 Summer of Freedom | Säsongspremiär!

Mysserien som jag vanligtvis inte har med på mina veckosammanfattningar. Men kände att nä, kan ändå skriva om den med tanke på att jag ändå har kommit till den punkten när jag faktiskt ser andra säsongen. Av en komediserie. Wow. Gillar hur lättsam den är och att jag inte behöver tänka. Gillar att de fortfarande gjorde att Poppy och Douglas var ett par (med upp- och nergångar såklart). Samt att de fortsätter spela på Will och Angie – vänner eller mer? I detta avsnitt fick vi följa föräldrarna när de är ensamma från barnen hela sommaren. Tills att barnen kommer hem. Tyckte det var lite skönt att få utrymme med föräldrarna och inte någonting med barnen. Men såklart, barnen är de roligaste så ska bli kul att se dem igen nästa vecka.

EVIL | 1.01 Pilot | Ny serie!

Jag var nästan helt säker på att jag skulle avskriva denna serie direkt. Hade helt enkelt inte en superbra känsla för den innan och inte heller de första minuterna. Sen när demonen George kom blev jag plötsligt intresserad. Jag gillade de scenerna med honom och det gör mig sugen på att fortsätta. Så jag kommer göra det. Den handlar om en skeptisk psykolog som väljer att ansluta sig till en präst som går igenom fall med mirakel och demoniska besattheter för att se om det stämmer eller inte.

HOW TO GET AWAY WITH MURDER | 6.01 Say Goodbye | Säsongspremiär!

Sista säsongen av How to Get Away with Murder har officiellt börjat! Såklart börjar det väldigt dramatiskt med inte en utan två begravningar. Båda två är Annalises. Den ena är en dröm eller en tanke från Annalise under hennes rehabterapi som hon nu har. Jag gillar att hon är på rehab men de andra menar att hon har lämnat de när de behöver henne. Laurel är försvunnen, men om det är frivilligt eller icke är fortfarande en stor fråga. Tyckte inte detta avsnitt gav så mycket faktiskt. Inte mer än att Annalise verkar dö i slutet… Om vi nu ska lita på den scenen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.